Eros Ramazzotti, show incendiar. „Bună seara, Cluji! Sunt foarte bucuros să fiu aici în seara asta!”

Eros Ramazzotti a susținut joi, 24 septembrie, primul concert din capitala Transilvaniei și totodată al patrulea din România. Spectacolul a făcut parte din turneul mondial de promovare al celui mai nou album al artistului, „Perfetto” care se află în plină desfășurare.

Concert Eros Ramazzotti / Foto: Dan Bodea

Concert Eros Ramazzotti / Foto: Dan Bodea

La ora 20:15, luminile Sălii Polivalente s-au stins, iar pe scenă a început, după paravanul amplasat aici, un adevărat joc de lumini și umbre. „Personajele” din spatele paravanului dansau, acompaniind perfect umbrele care se „năpusteau” spre public. Din acest joc ingenios nu a lipsit nici chipul artistului care și-a făcut intrarea cu o piesă special aleasă pentru acest moment: „L`ombra del gigante”(Umbra gigantului). După căderea paravanului, artistul și-a salutat publicul în română: „Bună seara, Cluji! Sunt foarte bucuros să fiu aici în seara asta!”, fiind cuvintele acestuia.

Chiar dacă artistul a spus „Cluji” în loc de „Cluj”, clujenii l-au apreciat. „Ce simpatic este. A învățat chiar și română! E amuzant cum zice Cluj”, a spus o domnișoară prezentă la concert.

01IMG_9272

Foto: Dan Bodea

Artistul a cântat atât piese de pe noul album, dar și hituri care l-au consacrat. Nu au lipsit: „Cosa della vita”, „Piu que puoi”, „Se bastasse una canzzone”, „Un`altra te ”, „L`aurora”„Un emozzione per sempre”, „Terra promessa”, „Adesso tu”, „I belong to you”, „Piu Bella Cosa” sau preferata sa, „Musica e”. Dintre piesele noi, amintim: „Il tempo non sente ragione”, „Alla fine del mundo”, „Sei un pensiero speciale”,
„Perfetto” , „Rosa nata ieri”, unele fiind însoțite de secvențe din videoclipuri filmate în acest an. De altfel, toate piesele s-au bucurat de o grafică specială, completată pe alocuri de jocuri de lumini.

Eros interpretează Alla fine del mondo,   piesă extrasă de pe albumul „Perfetoo”. Pe fundal se poate observa unul dintre personajele negative din videoclip,   primul de altfel de pe acest material discografic/ Foto: Dan Bodea

Eros interpretează Alla fine del mondo, piesă extrasă de pe albumul „Perffeto”. Pe fundal se poate observa unul dintre personajele negative din videoclip, primul de altfel de pe acest material discografic/ Foto: Dan Bodea

Ca o noutate, de această dată s-a lucrat mult mai mult la conceptul concertului, acesta fiind extrem de bine închegat. Ținutele celor de pe scenă au fost compuse din piese negre, cu dungi albe, atât artistul, cât și cei din trupa sa beneficiind de același tratament din partea stilistului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Cele două fete care l-au acompaniat pe Eros, Monica și Roberta au fost îmbrăcate și coafate identic, cele două făcând parte din concept. Ca o premieră pentru acest concert este faptul că grafica s-a construit mai mult ca niciodată în jurul unui personaj, în jurul artistului, acesta fiind prezentat în diferite ipostaze: jucând fotbal, înecându-se în mare, sau în diferite stadii ale vieții, fiind prezentată chiar o fotografie din tinerețea artistului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Nu au lipsit nici momentele de culoare, Eros fiind un fan al acestora. Acesta și-a pus saxofonistul „la încercare” punându-l să interpreteze diferite sunete ciudate sau chiar să redea cu ajutorul saxofonului sunetul pașilor săi. „Bravo!” i-a spus acesta instrumentistului care a trecut cu brio toate probele. Un astfel de moment a avut loc și în cadrul concertului din 2010 de la București, când un alt instrumentist, de această dată de culoare, a fost „chinuit”. Momentul a survenit în urma interpretării piesei „Un emozzione per sempre”, instrumentistul fiind rugat să interpreteze inițial această piesă, după care a avut parte și de provocări ceva mai grele.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Pe lângă faptul că a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că este un artist desăvârșit care știe să facă show, Eros a arătat și că are simțul umorului bine dezvoltat. Acesta și-a transportat de unul singur pianul până în mijlocul scenei, după care, puțin mai târziu, a cerut ajutorul unui băiat din trupă pentru a „redecora” scena, mai precis pentru a muta câteva scaune.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Spre deliciul publicului, artistul a fost foarte sociabil. A dat mâna cu fanii din primele rânduri și și-a făcut mai multe selfie-uri cu aceștia. Ba mai mult, la un moment dat s-a lăsat cu toată încrederea, cu spatele pe brațele mulțimii.

La câteva ore după concertul artistul a postat pe o rețea de socializare o fotografie din timpul concertului însoțită de un mesaj de mulțumire.

La câteva ore după concertul artistul a postat pe o rețea de socializare o fotografie din timpul concertului însoțită de un mesaj de mulțumire.

Concertul a ținut mai bine de două ore, terminându-se în jurul orei 22:20. Ultima piesă interpretată de artist la Cluj a fost „Piu bella cosa”, o piesă de dragoste, foarte apreciată. Artistul le-a mulțumit fanilor în reptate rânduri pentru aplauze, în limba română, dar și în italiană.

01IMG_9548

Foto: Dan Bodea

01IMG_9502

Foto: Dan Bodea

01IMG_9436

Foto: Dan Bodea

01IMG_9435

Foto: Dan Bodea

01IMG_9411

Foto: Dan Bodea

01IMG_9371

Foto: Dan Bodea

01IMG_9354

Foto: Dan Bodea

01IMG_9311

Foto: Dan Bodea

01IMG_9167

Foto: Dan Bodea

01IMG_9143

Foto: Dan Bodea

01IMG_9428

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu