Doi laureați ai premiului Nobel și-au confirmat venirea la Cluj. Studenții strâng bani pentru organizarea conferinței

Foto: historia.ro

Invitația vine din partea studenților

Doi laureați ai premiului Nobel, sir. Tim Hunt și prof. Harald zur Hausen, vor participa la conferința internațională „Biologia Moleculară — Aspecte Curente și Perspective de Viitor” care va avea loc în perioada 6-8 noiembrie 2015, la Cluj-Napoca. Conferința este organizată de Organizația Studenților pentru Natură Cluj-Napoca în colaborare cu Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Sir Tim Hunt, de la London Research Institute, a primit premiul Nobel în 2001 pentru Medicină sau Fiziologie, alături de alți doi cercetători, pentru studii asupra unei proteine care reglează ciclul de viață al celulelor.

Tim Hunt / Foto:  royalfamily.org

Sir Tim Hunt

Prof. Harald zur Hausen, de la German Cancer Research Center, Heidelberg, laureat în anul 2008, a primit premiul Nobel pentru descoperirea faptului că virusurile papilomului uman cauzează cancer cervical.

Prof. Harald zur Hausen

Prof. Harald zur Hausen

Scopul conferinței este de a genera o discuție științifică la cel mai înalt nivel, care să fie în același timp extrem de accesibilă studenților.

„Nu vrem să fie o conferință la care să vină o sută de oameni și la care să se facă prezentări peste prezentări. Noi am vrut ceva mai special. De exemplu, cei doi laureați să prezinte fiecare cum a ajuns la descoperirea pentru care a fost premiat, să vorbească despre care sunt cele mai noi tendințe în domeniile lor. Vor mai fi și o serie de alți invitați, din țară și din afară, dar nu mai mulți de 15. Vrem ca prin această conferință să deschidem orizonturi noi, să punem laolaltă specialiști din domeniu și studenți, care să poată sta de vorbă, să poată face schimb de idei”, a explicat Adorjan Cristea, inițiatorul acestui eveniment, pentru Agerpress.

Cei doi invitați și-au confirmat prezența la eveniment, spunând că demersul studenților li se pare extrem de interesant, iar cu această ocazie vor putea vizita România.

Studenții speră să strângă 10.000 de lei printr-o campanie de crowdfunding

Pentru organizarea conferinței este nevoie de o sumă de aproximativ 20.000 de euro, dintre care o parte va fi asigurată de UBB, dar va fi nevoie și de implicarea comunității locale din Cluj-Napoca. Una din modalitățile de popularizare a acestui proiect este postarea sa pe platforma de crowdfunding a UBB (prima universitate românească care și-a creat o asemenea platformă, în 2014). Până în momentul publicării acestei știri, proiectul are un singur susținător. La finalul campaniei, studenții speră să strângă 10.000 de lei pentru finanțarea conferinței.

Mai multe detalii despre campanie AICI.

Distribuie:

Postaţi un comentariu