Clujul se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană. 15 proiecte vor fi selecționate până la sfârșitul acestui an

Întâlnire cu membrii grupurilor de lucru pentru o prezentare și discuție despre liniile de program Cluj 2021 - Capitală Culturală Europeană / Sursa foto: Facebook Cluj 2021 - Capitală Culturală Europeană

Asociatia Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană a organizat în perioada iunie-octombrie, întâlniri cu grupuri de lucru (operatori culturali, arhitecti, sociologi) pentru dezvoltarea liniilor de program aferente conceptului de candidatură al orașului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. În cadrul acestor întâlniri au apărut primele idei de proiecte.

„Odată cu finalizarea liniilor de program și prezentarea publică a acestora și în scopul implicării operatorilor culturali și a instituțiilor de cultură în derularea proiectului, asociația a făcut un call de proiecte corespunzătoare celor cinci linii de program (w – wonder, e- explore, a- activate, s- share, t-trust), în urma căruia au fost adunate 60 idei de proiecte. Proiectele depuse până în acest moment se încadrează în domenii precum arhitectură, urbanism, artă, acțiuni socio-culturale sau dedicate tinerilor, proiecte care pun în valoare obiceiurile și tradițiile zonei Clujului, precum și de infrastructură culturală și turistică”, a declarat Florin Moroșanu – director executiv al Asociației Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană.

Moroșanu a mai spus că majoritatea proiectelor vor fi puse în practică din momentul în care orașul va câstiga competiția. Altele, gândite pentru pregătirea orașului să devină capitală culturală, vor începe pregătirile necesare din 2015.

„Până la sfârșitul acestui an, echipa executivă a asociației, Consiliul Director și echipa de consultanți, împreună cu cei ce au propus ideile de proiecte, vor selecționa și ulterior dezvolta cele 15 idei de proiecte necesare primei etape a candidaturii. Urmând ca restul propunerilor să fie prezentate în etapa următoare”, a adăugat Moroșanu.

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu