Clujul, mai colorat ca un curcubeu

Foto: Dan Bodea

Cel mai așteptat eveniment din cadrul ediției 2018 a Zilelor Clujului a fost fără îndoială parada derulată pe străzile din centrul municipiului. Mii de participanți au fost fascinați și vrăjiți deopotrivă de multitudinea de culori. De la tonele de confeti căzute parcă din cer, la ținutele celor care au defilat în aplauzele audienței, la care adăugăm emoțiile copiilor, toate acestea au colorat centrul orașului în principala zi de sărbătoare a urbei.

Foto: Dan Bodea

Parada este deja evenimentul central al Zilelor Clujului și s-a bucurat și în acest an de un număr impresionant de participanți. Cei câțiva stropi de ploaie nu i-au descurajat pe clujeni, oferta organizatorilor fiind mai mult decât generoasă. Amatorii de literatură au avut o ”bibliotecă” numai a lor amenajată pe strada Kogălniceanu. Tot acolo au fost amenajate ateliere meșteșugărești care au făcut deliciul micilor privitori.

Foto: Dan Bodea

Clădirea Casino din Parcul Central a fost gazda unei spectaculoase expoziții de machete de tren. S-a cântat ”Rapsodia română”, s-a bătut toba, iar personajele de desene animate i-au amuzat pe cei mici. Nu au lipsit ”armatele” romane și dacice. Seara a fost ca de obicei dedicată concertelor la care clujenii au participat și de această dată în număr impresionant. Conform organizatorilor, în primele trei zile ale serbării Clujului s-au bucurat de evenimente peste 200.000 de oameni. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu