Clujul imobiliar, mai scump decât Budapesta sau Sofia

Piața imobiliară din Cluj-Napoca este una dintre cele mai scumpe din Europa Centrală și de Est, arată o analiză realizată de Transilvania Reporter.

Pentru a compara prețurile dintre orașe am folosit portalul online Numbeo. Acesta este cea mai mare bază de date din lume, creată prin participare colaborativă (crowdsourcing).

clujul imobiliar

Numbeo le dă posibilitatea utilizatorilor de computere din toată lumea să distribuie și să compare informații legate de costul și calitatea vieții din toate țările lumii. Practic, zeci de voluntari din fiecare oraș trimit prețurile despre care au cunoștință, iar Numbeo crează o medie între ele.

În ce privește prețurile imobiliare, Numbeo generează automat un raport între prețul pe metru pătrat și venitul mediu pe familie.

Acesta este un indice care arată prețul real al metrului pătrat, raportat la puterea de cumpărare. Din acest punct de vedere, trăim într-unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa Centrală, mai scump decât Budapesta sau Sofia, după cum reiese din tabelul alăturat. De dragul comparației, am inclus în tabel și cele mai mari trei orașe din Uniunea Europeană: Londra, Paris și Berlin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu