Clujenii au cerut, în stradă, demisia Guvernului Ponta: „ Și Klaus Iohannis va fi taxat dacă nu își va respecta promisiunile”

Clujenii au cerut demisa Guvernului Ponta

Aproximativ 50 de clujeni au protestat în această seară, începând cu ora 19:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Protestul a fost unul pașnic, lipsit de incidente. Clujenii au ieșit în stradă la o zi după alegerile prezindețiale, câstigate de candidatul ACL, Klaus Iohannis, pentru a cere demisia actualului Guvern. Principala acuză care i se aduce în momentul de față Guvernului Ponta este faptul că și-a bătut joc de românii din diaspora care nu au putut vota din cauza organizării defectoase a votului din străinătate. Clujenii sunt nemulțumiți și de faptul că acest Guvern a promis mult și nu a făcut nimic pentru poporul român.

DSC_9073

Datorită vremii nefavorabile numărul manifestanților a fost destul de mic, față de numărul de persoane care au anunțat pe Facebook-ul evenimentului că vor veni la protest. În general,   bannerele au fost înlocuite de umbrele. Cu toate acestea, nu au lipsit Mickey Mouse și câteva bannere mici care afișau următoarele mesaje: „Ponta nu uita, ești mai rău ca Ebola!”, „Ponta Rhei”. Clujenii au scandat: „Jos, Ponta, jos, că ești un mincinos!”, „Ponta, nu uita, numai DNA te vrea”, „România, trezește-te!”, „Clujule, trezește-te!”, „De Crăciun, Ponta e porcul cel mai bun!”, „Jos Guvernul!”, „Ponta nu uita, răzbunăm diaspora!”, „Solidaritate!”.  La protest au fost prezenți mulți copii, care știau foarte bine scandările. La vederea bannerului cu Mickey Mouse cei mici s-au bucurat: „Mami, uite-l pe Mickey Mouse!”

„Sunt cam sătul de structura asta bolșevică și de neplăcerile pe care le avem zi de zi. Asta m-a făcut în principiu să vin aici. Ar fi mult mai multe motive. Nu e suficientă victoria obținută ieri, trebuie schimbat și Guvernul. S-ar putea ca domnul Ponta să își dea demisia dacă vede că nu renunțăm și ne adunăm în continuare, zi de zi”, a spus clujeanul Ioan Dorel.

DSC_9091

Tudor a venit la protest pentru a-și arăta solidaritatea cu cei din diaspora. „Fratele meu a așteptat nouă ore și jumătate în Londra și nu a reușit să voteze. Mai eram cam 500 de oameni în față și 1500 de persoane în spatele lui. Cred că totuși efortul lor i-a mobilizat și pe cei din țară și de aceea s-a obținut un procent atât de mare în țară, înainte să se adune voturile din diaspora. Efortul lor a fost dublu. Pe lângă faptul că au adus multe voturi, i-au mobilizat și pe cei din țară. Mi se pare inacceptabil ce a făcut acest Guvern și îi cer demisia. Ne-a tot mințit și nu și-a ținut promisiunile. După turul I au zis că vor suplimenta secțiile de vot și nu și-au respectat promisiunile”, a spus Tudor.

DSC_9083

„Vreau să văd toți corupții luați de DNA”

„Lucrurile nu se termină cu alegerea lui Iohannis ca președinte. Societate civilă trebuie să taxeze orice nedreptate care apare. Și Klaus Iohannis va fi taxat dacă nu își ca respecta promisiunile. Dacă este într-adevăr un președinte care va dori ca poporul să conducă această țară prin el, va fi tolerat, dacă nu, nu. Acum pe moment, Ponta trebuie să plece cu tot Guvernul lui pentru că a făcut mult prea multe mizerii care au culminat cu ignorarea și batjocorirea diasporei.Nu ni se pare corect să îl mai lăsăm în funcție. Multe voci astăzi pe Facebook au spus că vor să îl lase să își prezinte bugetul, să își dea singur cu stângul în dreptul, că țara oricum este în ultimul hal, că nu sunt bani și să dovedească asta când va face bugetul, numai el știe din ce resurse. Mie mi se pare că șase luni înseamnă foarte mult timp și eu nu mai sunt dispus să stau șase luni cu Guvernul Ponta, fie că e Klaus sau oricare alt președinte. Prefer o curățare corectă și rapidă a clasei politice, vreau să văd toți corupții luați de DNA, indiferent de culoare politică și dacă se poate de ieri”, a spus Marius Gomboșiu.

Câțiva clujeni prezenți în Piața Unirii au luat cuvântul, spunându-și nemulțumirile. Printre manifestanți s-au aflat mai mulți observatori care au luat parte la alegerile din 16 noiembrie.

DSC_9115

Verificarea CNP-urilor durează șase luni

„Aleșii uită de fiecare dată când ajung la putere să schimbe sistemul de vot. Votul electronic ar fi o soluție sau, de ce nu, să caute ei o variantă mai bună. Știu că și în Declarația de la Cluj a fost introdus votul prin corespondență a celor din diaspora. Sistemul de vot și cel din interiorul țării, este de toată jena. Am fost observator împreună cu mulți alții, unii sunt și aici de față și cred că pot să îmi dea dreptate. Se poate fura pe toate fronturile, mai ales de când au schimbat legea și se poate vota pe liste suplimentare la orice secție. Verificarea, compararea CNP-urilor de pe liste durează șase luni. După șase luni nu va mai schimba nimeni nimic. Se va ști cât s-a furat, aproximativ peste șase luni. Vom ști că s-a furat și cine a făcut acest lucru, dar nu se poate verifica cu cine au votat persoanele respective. E stupid. Toate resursele care se investesc în sistemul electoral sunt imense. La fiecare comisie sunt între trei și șapte oameni plătiți, la fel la BEJ, la BEC, deci costă. Și Băsescu a promis că va introduce votul electronic, s-a mai promis și altă dată, dar după ce ajung la putere nu mai vor să numere voturile pentru că nu îi mai interesează, își văd de alianțe și de interese.  Acest aspect este măturat sub preș, iar după aceea stăm și ne facem observatori, mai nou, sau plângem că se fură. Problema aceasta trebuie adusă în discuție până se rezolvă”, a spus unul dintre cei prezenți în piață.

DSC_9120

Manifestanții au hotărât la final protestului, de comun acord, să se creeze o pagină nouă pe Facebook, unde să fie postate toate anunțurile referitoare la noile proteste. Pagina se va numi „Apărăm Democrația”.


Protestul s-a încheiat la 20:20.

Distribuie:

Postaţi un comentariu