Băiatul care nu are voie să plângă a fost din nou internat

Mihăiță Iordache/ Foto: Camelia Burduja

Familia lui Mihăiță Iordache, băiețelul care nu are voie nici măcar să plângă, pentru a nu i se declanșa o criză de vomitat potențial mortală, se străduiește în continuare să adune suma de 53.000 de euro, necesară pentru investigațiile la o clinică din Londra.

Cititi aici toata povestea lui Mihăiță

Săptămâna aceasta a venit un răspuns și la solicitarea făcută de către familia Iordache către „Cincinnati Children’s Hospital” din S.U.A. Acest spital îl acceptă pe Mihăiță la investigații pe data de 30 iunie 2014, dar contra undei sume prohibitive: 147.000 de dolari. „Suma asta e imposibilă”, spune Bianca, mama copilului.

Prin urmare, varianta londoneză rămâne singura viabilă pentru micuțul diagnosticat cu pseudo-obstrucție intestinală.

Starea de sănătate a lui Mihăiță se înrăutățește pe zi ce trece, iar răspunsul de la clinica din Londra cu data exactă în care copilul poate fi primit se lasă așteptat. În lipsa acestui răspuns, familia nu poate depune dosarul la Direcția de Sănătăte Publică, pentru ca statul român să suporte costurile internării la Londra.

În ipoteza în care statul nu va aproba finanțarea, familia a reușit să strângă doar 24.000 de euro, jumătate din suma necesară pentru investigațiile ce urmează a fi făcute în Anglia.

Mihăiță a fost, din nou, internat în ultimele zile. „Rugați-vă pentru Mihăiță! De ce îmi era frică nu scăpăm. Au început iar grețurile și starea de rău și are burtica foarte umflată, cu dureri, cum se ridică îl ia greața …Sper să nu fie cazul de perfuzii.”, scria Bianca, mama lui Mihăiță, pe pagina ei de facebook, marți, 1 octombrie.

În ziua următoare, miercuri, 2 octombrie, mesajul ei suna așa: „Bună dimineața. Suntem internați iar la Pedi 2. Am avut o noapte foarte grea, până la 3.00 Mihăiță a vomat fără oprire, orice guriță de apă, orice… După ora 3.00 a reușit să adoarmă, de la calmante și perfuzii și s-a mai liniștit pentru că nu a mai băut apă deloc. Acum doarme, tot la perfuzii pentru că nu poate tolera nimic și așteptăm să se trezească pentru a i se lua sânge”.

Joi, 3 octombrie, bucurie și ușurare răzvat din mesajul Biancăi. „Azi la prânz am fost externați. Nu mai vomită, e stabil, puțin obosit dar bucuros că suntem acasă, că e cu tati cu care face o baie relaxantă acum, însă luptăm cu lipsa poftei de mâncare care, din păcate, de ceva vreme persistă… Vă iubim pe toți și vă mulțumim că ați fost și sunteți alături de noi, că vă rugați pentru noi și că ne iubiți! Vă pupăm cu drag , Bianca si Mihăiță.”

Postaţi un comentariu