Autostopul se mută în online: clujenii au realizat o platformă de car-sharing. Lansarea are loc în această seară

Autostopul se mută în online!

O echipă de clujeni va lansa, în această seară, de la ora 21:00, în Atelier Café, MyLift.ro, o platformă on-line de car-sharing care le oferă utilizatorilor șansa de a călători mai ușor și mai ieftin, dintr-un colț în altul al României și să își facă prieteni noi.

mylift1 (1)

Platforma, lansată în această seară, va fi funcțională începând de mâine, 4 decembrie. Astfel, șoferii care doresc să își împartă mașina, dar și cei care sunt în căutarea unui mijloc de transport pe o anumită rută, trebuie să își facă un cont pe site și să înceapă căutarea noilor prieteni.

„Platforma va putea fi utilizată atât de români, cât și de străini, care se deplasează, cel puțin deocamdată, pe teritoriul României. Mai există astfel de platforme, realizate de persoane din București. Din câte am observat, acestea sunt accesate numai în perioada anumitor festivaluri. Noi dorim să se formeze anumite comunități în spațiul online, dar și în cel offline, iar oamenii să se grupeze și în funcție de interesele comune. Unele persoane merg, de exemplu, frecvent la ski, altele ascultă același gen de muzică. Ar fi frumos ca acestea să călătorească în funcție de interesele lor”, spune Monica Rațiu, membru MyLift.ro .

mylift2

Șoferii care doresc să își împartă autoturismul au posibilitatea să afișeze pe site prețul călătoriei sau pot fi contactați în mod gratuit, printr-un mesaj privat. La fel și ceilalți utilizatori ai platformei.

„Noutatea platformei noastre constă în feedback-ul pe care îl vom primi din partea utilizatorilor. Cu ajutorul platformei, autostopul se mută în legalitate, pentru că autostopiștii nu vor mai sta pe marginea șoselei, ci online, unde pot discuta nestingheriți. Suntem entuziasmați, sperăm să se creeze grupuri noi de prieteni, iar în plus, folosind această metodă, consumul de combustibil se va reduce. În loc să meargă zece persoane într-un loc cu cinci mașini, mai bine merg cu două. Astfel salvează motorină, dar ajută și mediul, poluând mai puțin. Încurajăm ecologia, care devine din ce în ce mai importantă”, este de părere Monica.

997068_1476993075900331_5354844380409497890_n

Ideea proiectului le aparține clujenilor Vlad Bălan și Marcel Cioltan, dar pe parcurs echipei MyLift.ro i s-au adăugat alți 10 tineri entuziaști.

În această seară, playlistul primei călătorii va fi asigurat de Minion și Fishman, iar intrarea la evenimentul de lansare al platformei este liberă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu