Anunț dur pentru România: nu vom intra în Schengen nici în 2014

România și Bulgaria nu vor intra în Schengen nici în anul 2014! Este declarația făcută, luni seara, de Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso într-o emisiune difuzată de postul de televiziune TF1.
Barroso susține că există ”prea multe opoziții” la intrarea celor două țări în Schengen.

Anunțul lui Barroso a fost preluat și distribuit pe contul de Twitter al emisiunii LCI, iar followerii nu au întîrziat să îl comenteze, unul dintre ei apreciind că decizia de a nu primi cele două țări în Schengen este doar ” un pretext pentru ca resortisanți la preț scăzut să ajungă în Europa! este noua formă de sclavie modernă”.

Declarația Președintelui Comisiei Europene de la TF1 cu privire la intrarea României și Bulgariei în Schengen este cea mai tranșantă de până acum, în septembrie oficialul european afirmase că cele două state sunt pregătite pentru a fi acceptate în Schengen.
Trebuie notat că în octombrie 2014 Barroso va încheia cel de-al doilea mandat al său în fruntea Comisiei Europene. Pe de altă parte, Franța, alături de Olanda, au fost țările care s-au opus vehement intrării României și Bulgariei în Schengen.

Distribuie:

Postaţi un comentariu