Topul celor mai bune filme cu Russell Crowe

Iată cum arată topul celor mai bune filme cu Russell Crowe:

1. A Beautiful Mind (2001) – Russell Crowe îl interpretează pe John Nash, un matematician de geniu. Din distribuție mai fac parte Ed Harris, Jennifer Connelly și Paul Bettany, iar regia este semnată de Ron Howard. Russelle Crowe a avut o nominalizare la Premiile Oscar pentru rolul din acest film. A Beautiful Mind a câștigat în total patru premii Oscar, fiind unul dintre cele mai apreciate filme din istorie. Producția a avut un buget de 58 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 315 milioane de dolari. Rolul lui Russell Crowe este unul emoționant, care i-a adus multe laude, prin prisma tipologiei personajului, care se confruntă cu mari probleme.

2. Gladiator (2000) – În rolul principal de Maximus Decimus Meridius îl putem vedea pe Russell Crowe. Acesta este transformat în sclav și caută răzbunare după ce familia sa a fost omorâtă. Din distribuție mai fac parte Joaquin Pheonix și Connie Nielsen. Filmul a avut un buget de 103 milioane de dolari, iar încasările au trecut de 460 de milioane de dolari. Gladiator a câștigat cinci premii Oscar și a avut alte șapte nominalizări. De altfel, succesul filmului a dus și la apariția unui slot cu jackpot, denumit tot Gladiator. Jocul a fost lansat de compania Playtech în 2012, iar printre simboluri se află personajele din film, precum Commodus, Proximo, Juba, Gracchus și Lucilla.

3. L.A. Confidential (1997) – Acest film este bazat pe romanul cu același nume scris de James Ellroy. Filmul spune povestea unui grup de ofițeri din cadrul Departamentului de Poliție din Los Angeles, în anii ’50, și legăturile dintre polițiștii corupți și celebritățile de la Hollywood. Russelle Crowe interpretează rolul ofițerului Wendell “Bud” White și îi are colegi pe Kevin Spacey, Guy Pearce, Danny deVito și Kim Basinger. Acest film a avut un buget de 35 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 125 de milioane de dolari. Recenziile au fost pozitive, iar L.A. Confidential a avut nu mai puțin de 9 nominalizări la Premiile Oscar, câștigând la două categorii. Per total este unul dintre filmele care a contribuit la ascensiunea lui Russell Crowe.

4. The Insider (1999) – Această dramă pornește de la un articol scris în revista Vanity Fair în 1996, sub titlul “Omul care știa prea multe”. Pe lângă Russell Crowe, din distribuție fac parte și Al Pacino și Christopher Plummer. Russell Crowe îl interpretează pe Jeffrey Wigand, un insider din industria tutunului. Russell Crowe a făcut un rol foarte bun, motiv pentru care a primit și o nominalizare la Premiile Oscar. În total, The Insider a avut șapte nominalizări la Premiile Oscar. Filmul nu a avut un succes comercial uriaș însă, încasările fiind de 100 de milioane de dolari, la un buget de 68 de milioane de dolari.

5. Cinderella Man (2005) – În această dramă, Crowe îl interpretează pe James J. Braddock, un fost pugilist care e nevoit să revină în ring după o accidentare, întrucât familia sa are mari probleme financiare din cauza crizei. În acest film iese la suprafață latura emoțională a lui Crowe, pentru a reuși să devină un atlet desăvârșit și să-și susțină familia, în cea mai grea perioadă din istoria Americii, Marea Depresiune. Filmul a avut trei nominalizări la Premiile Oscar, recenziile au fost pozitive, iar încasările au trecut de 105 milioane de dolari.

Distribuie:

Postaţi un comentariu