REGIO în Transilvania de Nord a finanțat reabilitarea a 321 km de drumuri județene și 44 de km de străzi urbane

Investițiile vizând reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport rutier în Regiunea Nord-Vest, au beneficiat in cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 de o alocare regională de aproximativ 113 mil Euro. Din cele 23 de proiecte depuse, cu un total al sumelor solicitate de 243 mil Euro, au fost contractate 14, însumând 157 milioane Euro. Zece din aceste investiții au vizat reabilitarea/modernizarea de drumuri județene de interes regional, iar patru au avut ca obiect al intervenției străzi urbane din municipiile regiunii – Oradea, Bistrița, Sighetu-Marmației, Dej.

Doamna Sanda Cătană, director general interimar al ADR Nord-Vest, a menţionat că cea mai mare investiţie în infrastructura rutieră din regiune a fost făcută în Judeţul Bistriţa-Năsăud prin implementarea proiectului “Reabilitare DJ 151 km 45+810-126+712 limita de judeţ Mureş – Bistriţa Năsăud judeţul Bistriţa Năsăud”. Traseul traversează de la sud la nord judeţul şi face legătura cu judeţul Mureş care este parte componentă a Regiunii de Dezvoltare Centru. Totodată traseul leagă de reşedinţa de judeţ 16 localităţi componente a cinci comune. Lungimea totală a drumului reabilitat este de 76, 772 km.

Finalizarea implementării celor 14 proiecte contractate, care acoperă geografic toate cele 6 județe ale regiunii, înseamnă 321 km de drumuri județene și 44 de km de străzi urbane reabilitate/modernizate. În termeni de impact, aceste investiții generează descongestionarea traficului și noi oportunități de atragere de investitii în zona de influență a polilor de dezvoltare regionali, o accesibilitatea crescută a zonelor turistice din regiune, creșterea sigurantei traficului, imbunătățirea condițiilor de mediu și un confort sporit pentru utilizatori, respectiv asigură premizele unei dezvoltări economice durabile a Transilvaniei de Nord.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, sprijinind implementarea a 655 proiecte cu finanțare nerambursabilă totală de 675, 01 milioane Euro.
Mai multe detalii, pe proiecteREGIO.nord-vest.ro

Postaţi un comentariu