Peste 11.000 elevi învață în școli reabilitate prin REGIO, în Transilvania de Nord

Semnarea a 82 de contracte de finanțare la nivelul regiunii noastre în cadrul Domeniului Major de Intervenţie 3.4 – Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă a venit în urma faptului că autorităţile publice locale precum şi instituţiile de învăţământ superior au fost foarte receptive la cerinţele acestui program şi au depus la ADR Nord-Vest un număr de 170 de cereri de finanţare. Datorită alocării insuficiente raportat la nevoile existente a fost posibilă semnarea a doar 82 de contracte de finanţare, alte 24 de cereri de finanţare fiind incluse pe lista de rezervă a proiectelor prioritare din Regiunea Nord-Vest.

În cele 39 de unităţi de învăţământ preuniversitar finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie învaţă peste 11.000 de elevi din localităţile Dej, Zalău, Bistriţa Bârgăului, Oradea, Bistriţa, Târgu Lăpuş, Bunteşti, Iclod, Baia Mare, Turda, Horoatu Crasnei, Borod, Şimişna, Cătina, Sărmăşag, Miceştii de Câmpie, Petreşti, Turulung, Satu Mare, Carei, Dorolţ, Crasna, Olcea şi zonele limitrofe.
Peste 2.600 de studenţi beneficiază de condiţii mai bune de cazare şi desfăşurare a actului educaţional în urma implementării proiectelor „Reabilitare, refuncţionalizare, reparaţie capitală, consolidare şi mansardare „cămin I Observator”, Str. Observatorului nr. 24, Cluj Napoca” şi “Reabilitare campus – Facultatea de Educaţie fizică şi sport din cadrul Universităţii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca”

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, sprijinind implementarea a 655 proiecte cu finanțare nerambursabilă totală de 675, 01 milioane Euro.
Mai multe detalii, pe proiecteREGIO.nord-vest.ro

Postaţi un comentariu