Pantofi copii pentru toamnă, iarnă și primăvară

Pantofii pentru copii sunt un subiect asupra căruia încă mai poți găsi păreri complet contradictorii. Dar, în continuare, vei găsi cele mai actuale informații despre ce condiții ar trebui să îndeplinească un pantof. Trebuie însă să înțelegi că nu există o pereche de încălțăminte perfectă. Există, totuși, picioare unice ale copiilor tăi, cărora ar trebui să le alegi cele mai potrivite ghete.

Primii pantofi ai bebelușului – când este momentul să îi cumperi?

Una dintre dilemele frecvente cu care se confruntă părinții este atunci când un copil sănătos ar trebui să înceapă să poarte pantofi. În încălțăminte, piciorul copilului are o senzație limitată a solului și colectarea experiențelor senzoriale este dificilă. De aceea, se recomandă să cumperi primele ghete copii doar atunci când altfel nu poți proteja picioarele copilului de frig sau răni. Deci, în practică, este momentul în care copilul începe să meargă singur afară.

Ce ar trebui să ia în considerare părinții când aleg încălțămintea pentru copii?

În primul rând, pantofii nu ar trebui să interfereze cu mersul și mișcările picioarelor copilului. Pantoful trebuie să fie moale și ușor, cu talpă flexibilă. Talpa ar trebui să permită mișcările piciorului și mișcările de supinație și pronație ale piciorului, adică talpa să se poată roti spre interior și spre exterior.

Pantoful trebuie să se potrivească perfect în jurul călcâiului, astfel încât piciorul să nu alunece înainte în pantof, dar nici să nu fie rigid. Pantofii nu trebuie să fie prea strânși, iar dacă sunt, nu ar trebui să îi restrângă mobilitatea. Talpa pantofului nu trebuie să fie alunecoasă. Materialele din care este realizată gheata ar trebui să permită piciorului să „respire”.

Dacă nu știi ce să alegi între pantofii cu șireturi și velcro –  șireturile îți permit să potrivești mai bine pantoful pe picior. Închiderea ghetelor cu velcro vor ține bine piciorul în metatars și sub glezna medială și nu se vor desprinde și „slăbi”. În plus, este mai ușor pentru copiii preșcolari să se încalțe singuri cu o astfel de gheată.

Alegerea mărimii potrivite este foarte importantă. De ce? Oasele picioarelor la copii sunt moi, în proces de dezvoltare și, prin urmare, sunt predispuse la deformare. Pantoful nu trebuie să fie prea mic, iar degetele de la picioare să nu fie înghesuite în interior. Un pantof care este prea mare va interfera, la rândul său, cu dezvoltarea modelului corect de mers. Așa că nu ar trebui să cumperi niciodată o încălțăminte prea mare.

Siblings Wearing Shoes While Sitting On Bench At Park

Cum se măsoară piciorul unui copil?

În magazinele de încălțăminte sunt disponibile diferite soluții de măsurat a piciorului, dar, de mult ori, copiilor nu le place să își măsoare piciorul în acest fel.

Poți desena piciorul unui copil pe o bucată de hârtie pentru a-ți face o idee despre lungimea și lățimea piciorului. Important! Verifică ambele picioare, deoarece pot fi de dimensiuni diferite.

La înălțimea degetului mare sau a celui de-al doilea deget se adaugă o rezervă, deoarece piciorul trebuie să se poată mișca în timpul mersului și să nu se schimbe pantofii în fiecare lună. În privința spațiului care trebuie lăsat liber în interiorul ghetei, părerile sunt diferite: se recomandă un spațiu de la 0.5 până la 1.5 cm. Aceleași reguli se aplică și cizmelor de ploaie, precum cele de pe https://epantofi.ro/c/copii/fete/cizme-si-altele/cizme-de-cauciuc

Cum să verifici dacă încă se potrivesc pantofii?  Până la vârsta de 3 ani, se recomandă părinților să verifice mărimea pantofilor la fiecare 2 luni, deoarece picioarele bebelușului lor cresc foarte repede. Deși poate fi obositor, merită să urmezi această regulă, pentru că un copil mic de obicei nu va spune că pantofii sunt prea mici.

Distribuie:

Postaţi un comentariu