Ecografia abdominală, în primele săptămâni de sarcină

În majoritatea cazurilor, una dintre cele mai minunate vești pe care le poate primi o femeie în urmă unui consult de obstetrica ginecologie este faptul că urmează să devină mămică. Este o experiență uimitoare și multe femei sunt nerăbdătoare să vadă evoluția micuțului.

Odată cu evoluția tehnologiei, diverse metode științifice precum o ecografie abdominala pot oferi acum mai multe informații ca niciodată.

Iată ce informații poți să primești în funcție de săptămâna în care te afli:

5 săptămâni

A 5-a săptămâna este cel mai devreme moment în care se poate finaliza o ecografie de sarcină. Această ecografie este de obicei o ecografie transvaginală, deoarece o ecografie abdominală nu va oferi încă multe detalii despre dezvoltarea sarcinii. La aproximativ 5 săptămâni, sacul gestațional poate fi văzut prin ecografie transvaginală. Această este structura în care embrionul va crește și poate fi văzută în general înainte ca embrionul în sine să fie vizibil.

6-7 săptămâni

În jurul celei de-a 6-a sau celei de-a 7-a săptămână, o ecografie abdominală va arăta imagini ale sacului gestațional. O ecografie transvaginală administrată în acest moment ar putea arăta imagini ale embrionului. În acest moment, medicul specialist poate vedea locația embrionului în uter și poate evalua dacă aceasta este o locație corectă și lipsită de complicații.

8 săptămâni

Acesta este momentul în care ecografia poate oferi mai multe detalii despre bebeluș. Pot fi depistate cu exactitate atât bătăile inimii, cât și dezvoltarea mâinilor și ale picioarelor.

12 săptămâni

Ecografia la 12 săptămâni arată mai multe detalii și permit medicului să evalueze dimensiunea și modul în care va crește fătul. De asemenea, poate fi preconizată mai precis data în care se va naște bebelușul. Cu ajutorule ecografiei abdominale, mișcările bebelușului pot fi văzute clar, precum și brațele și picioarele dezvoltate. Deși ecografia poate detecta mișcarea bebelușului, mama nu va putea încă să o simtă în interiorul ei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu