Cum poți crește productivitatea în spațiul de lucru?

Sursa: Master1305 / Shutterstock.com
Sursa: Master1305 / Shutterstock.com

Începând cu 2020, nu numai în România, ci și în alte țări, s-a înregistrat o creștere semnificativă a persoanelor care își desfășoară activitatea de acasă – home office. Ați fi tentați să credeți că a sta în confortul propriei case și a câștiga bani este un lucru simplu și plăcut. Pe de altă parte, un birou la domiciliu aduce cu sine, în mod natural, multe piedici. Una dintre ele reprezinta spațiul de lucru. V-ați gândit vreodată că mobilarea corespunzătoare a biroului de acasă vă poate crește și productivitatea?

Care sunt dotările necesare pentru creșterea productivității?

Poate părea de necrezut, dar este adevărat. A lucra întins de pe canapea sau de pe patul, care ne indeamna la relaxarea și odihna, sau a lucra într-o dezordine care îngreunează concentrarea nu este cu siguranță alegerea potrivită pentru un birou acasă. Atunci când doriți să dați randament 100% chiar și de acasă, aveți nevoie de un birou mobilat corespunzător. Deci, ce echipamente vă pot spori eficiența muncii?

Mobilier de birou

Există multe lucruri la care vă puteți gândi atunci când vreți să mobilati biroul.  Un scaun, o masă de lucru, dulapuri, rafturi… și lista poate continua. Dar toate aceste piese de mobilier au un numitor comun – aveți nevoie de ele în biroul dumneavoastră pentru a crește efectiv productivitatea. În timp ce un birou și un scaun sunt cerințe esențiale pentru un loc confortabil, rafturile și dulapurile vă vor fi de ajutor pentru a păstra lucrurilor care nu au ce căuta pe un birou, de exemplu. Acestea ar putea să vă distragă atenția în timp ce lucrați. Biroul vostru va fi din punct de vedere vizual mai spațios, mai luminos și mai aerisit.

Sursa de imagine: Maria Markevich / Shutterstock.com

Sfat: Puteți găsi o gamă variată de mobilier pentru birou pe Biano.ro, unde sunt grupate cele mai bune și mai accesibile piese din magazinele electronice.

Lumină naturală și aer curat

Lumina naturală și aerul proaspăt pot contribui în mod semnificativ la creșterea implicării în muncă.  Asadar, un birou și un scaun poziționate corespunzător lângă o fereastră pot face minuni. De asemenea, puteți lua în considerare anumite plante de apartament care se dezvoltă frumos într-un loc cu multă lumină. In plus, s-a demonstrat că plantele au proprietăți depoluante și sunt foarte eficiente în purificarea aerului.

Sursa de imagine: LightField Studios / Shutterstock.com

Lampi cu aromoterapie

Știați că lămpile aromoterapeutice contribuie în mod pozitiv la bunăstarea psihologică și la sănătatea generală a întregului organism? În plus, acestea pot face ca locul în care vă desfășurați activitatea să aibă un miros plăcut, ceea ce vă va face să vă simțiți extrem de confortabil în spațiul de lucru.

 

Sursa de imagine: PV productions / Shutterstock.com

Muzică liniștitoare

Așa cum lumina naturală și aerul proaspăt vă pot ajuta, același lucru îl putem spune și despre muzică. Atunci când muzica devine parte din munca ta, ca să spunem așa, poți începe să experimentezi schimbări la care nu te-ai gândit înainte. De fapt, muzica potrivită nu numai că vă poate liniști, dar vă poate ajuta să vă concentrați mai bine. Iar în acest context, nu putem să nu menționăm aplicațiile eficiente pentru îmbunătățirea concentrării la locul de muncă. Un exemplu excelent este brain.fm.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu