Casă din cărămidă. Avantaje și dezavantaje

Care sunt avantajele și dezavantajele construcțiilor din cărămidă Materialele folosite pentru construirea unei clădiri sunt extrem de importante și trebuie alese cu mare atenție. Atunci când dorești să îți construiești o casă, trebuie întâi să iei o decizie cu privire la ce materiale vei folosi pentru realizarea locuinței tale. Dar ce vei alege? O casă din beton? O casă din lemn? Din cărămidă?

Fiecare material de construcție are avantajele și dezavantajele lui. În acest articol ne vom focusa atenția asupra proprietăților unei locuințe din caramizi, material folosit în construcții încă din cele mai vechi timpuri. Descoperă, în cele ce urmează, care sunt avantajele și dezavantajele realizării unei locuințe din cărămizi.

Avantajele oferite construcțiile din cărămizi

Cărămida poate fi folosită pentru o mare diversitate de construcții, de la clădiri cu destinație publică precum hoteluri, instituții, fabrici și până la locuințe personale. Acest aspect se datorează, în primul rând, durabilității și rezistenței cărămizilor pe termen lung și nu numai. Îți prezentăm mai jos câteva motive pentru care acest material de construcții poate reprezenta alegerea ideală pentru viitoarea ta locuință:

  • nu necesită reparații pe termen lung;
  • este ușor de întreținut, spre deosebire de lemn, care poate fi deteriorat cu ușurință de ploi, zăpezi, dăunători etc;
  • oferă o izolație termică eficientă, prin urmare pierderile de căldură vor fi considerabil reduse (poți opta inclusiv pentru cărămizi umplute cu vata bazaltica pentru un confort termic și mai eficient);
  • cărămida permite difuzia vaporilor de apă, ceea ce ajută la eliminarea riscului de apariție a igrasiei;
  • reduce riscul de incendiu, în special în cazul cărămizilor cu vată bazaltică menționate anterior;
  • oferă o izolație fonică mult mai eficientă decât în cazul altor materiale.

Dezavantajele unei case din cărămidă

Orice material de construcții și nu numai, are atât avantaje, cât și dezavantaje. Acest lucru este valabil inclusiv în cazul cărămizii. În lista de mai jos, poți regăsi principalele dezavantaje ale construcțiilor din zidărie:

  • prețul este mai ridicat decât în cazul altor materiale;
  • există o gamă limitată de culori;
  • procesul de construcție este mai îndelungat;
  • necesită cu fundație specială, foarte rezistentă, pentru a putea susține întreaga structură.

Așadar, după cum se poate observa, o construcție din cărămidă este una benefică din multe puncte de vedere. Avantajele acesteia cântăresc semnificativ mai mult decât dezavantajele. Chiar și din punct de vedere al prețului inițial mai ridicat, datorită costurilor de întreținere reduse, investiția în cărămidă se va amortiza complet în timp.

Distribuie:

Postaţi un comentariu