Ai nevoie de aparat dentar? Iată ce trebuie să știi despre tratamentele de ortodonție

Dacă ai nevoie de un aparat dentar, probabil că te întrebi ce presupune procesul și cât timp va dura. Vestea bună este că ortodonția a evoluat mult în ultimii ani, iar acum există multe opțiuni diferite disponibile pentru a se potrivi nevoilor și bugetului tău. Alături de un medic ortodont, vei explora diferitele tipuri de aparate dentare și la ce te poți aștepta de la procesul de tratament.

Ce este ortodonția?

Ortodonția este ramura stomatologiei care corectează dinții și maxilarele care sunt poziționate necorespunzător. Dinții strâmbi și o mușcătură incorectă pot interfera cu masticația, vorbirea și curățarea dinților, ceea ce poate duce la apariția cariilor dentare și a bolilor gingivale. De asemenea, pot provoca uzura inutilă a suprafețelor dentare. Tratamentele de ortodonție cluj pot îmbunătăți sănătatea, aspectul și funcția dinților.

De cele mai multe ori, înainte de alegerea și fixarea aparatului dentar, medicul va efectua tratamente de profilaxie cluj pentru o curățare profesională a danturii.

Care este procesul de tratament ortodontic?

Procesul de tratament poate varia în funcție de gravitatea nealinierii, dar de obicei începe cu o consultație în cabinetul unui ortodont. În timpul acestei consultații, ortodontul îți va evalua dinții și mușcătura și va elabora un plan de tratament. Apoi, următorul pas este plasarea unui aparat dentar pe dinți.

Procesul de plasare a aparatului dentar pe dinți este relativ simplu. Odată ce aparatul dentar este montat, va trebui să revii la ortodont pentru ajustări regulate. Aceste ajustări sunt necesare pentru a te asigura că aparatul dentar este bine aliniat și că dinții se mișcă așa cum trebuie.

Majoritatea oamenilor poartă aparatul dentar timp de 12-24 de luni, deși unii pot avea nevoie de mai mult timp, în funcție de gravitatea nealinierii lor. După finalizarea tratamentului, probabil că va trebui să porți un aparat de reținere sau o gutieră pentru a-ți ajuta dinții să se mențină în noua lor poziție.

Cum aleg aparatul dentar potrivit?

Există câteva lucruri care trebuie luate în considerare atunci când alegi aparatul dentar, cum ar fi bugetul, severitatea nealinierii și preferințele personale. În ceea ce privește bugetul, aparatele dentare metalice sunt cea mai accesibilă opțiune, în timp ce aparatele dentare ceramice sau invizibile tind să fie mai scumpe. Gravitatea nealinierii dentare va afecta, de asemenea, tipul de aparat dentar care este cel mai potrivit pentru tine. Aparatele dentare metalice sunt mai bune pentru cazurile mai severe, în timp ce aparatele dentare transparente sau invizibile pot fi o opțiune mai bună pentru cazurile mai ușoare.

În cele din urmă, decizia se reduce la ceea ce te face să te simți confortabil și la ceea ce va funcționa cel mai bine pentru cazul tău individual. În urma unui consult stomatologic, medicul îți va explica beneficiile fiecărui tip de aparat în parte.

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Isaac says:

  Hi,

  My name is Isaac Santos, I’m contacting you on behalf of 4YouAds, an advertising company.

  We want to advertise on your website, or more if you have.

  I will also be available to listen to your suggestions and negotiate the best deal for both parties.

  Are you interested in knowing more details?
  Please let me know.

Postaţi un comentariu