3 statistici interesante înainte de startul grupelor din Champions League 2023/2024

Noua ediție din Champions League se pregătește de debutul fazei grupelor, unde se vor întâlni cele mai bune 32 echipe de pe continent. Startul în faza grupelor se dă pe 19 septembrie, în timp ce ultima etapă este programată pe 12/13 decembrie.
Conform calendarului oficial anunțat de UEFA, meciurile din optimi sunt programate pe 13, 14, 20 și 21 februarie (manșa tur), respectiv 5, 6, 12 și 13 martie (manșa retur). Sferturile de finală vor avea loc pe 9/10 și 16/17 aprilie, semifinalele se vor disputa pe 30 aprilie și 1 mai, respectiv 7 și 8 mai. Marea finală va avea loc pe 1 iunie, pe stadionul Wembley din Londra.

Statistici interesante din Liga Campionilor:
Real Madrid este echipa cu cele mai multe trofee

Madrilenii au reușit să câștige acest trofeu de 14 ori în istorie, un număr cu adevărat impresionant. Următoarea clasată din acest punct de vedere este AC Milan, cu 7 trofee, urmată de Liverpool și Bayern Munchen (ambele cu 6 trofee) și FC Barcelona, cu 5 trofee. Real Madrid a câștigat ultimul trofeu în 2022, când a învins-o pe Liverpool în finală cu 1-0. Având în vedere palmaresul impresionant pe care îl are, nu trebuie să mire pe nimeni că agențiile de pariuri online o includ la startul fiecărei ediții pe lista cu favorite la câștigarea Champions League. Situația e identică și înaintea noului sezon, când Real Madrid este văzută cu șansa a treia, după Manchester City și Bayern Munchen.

Cote la pariuri pe Champions League 2023/2024:
Manchester City – cota 3.00

Bayern Munchen – cota 6.50

Real Madrid – cota 9.00

Arsenal – cota 13.00

FC Barcelona – cota 13.00

Cristiano Ronaldo e cel mai bun marcator din istoria Champions League
Cristiano Ronaldo este jucătorul care a dat cele mai multe goluri în competiție. A reușit acest lucru de 141 de ori și este mai bine clasat decât marele său rival, Lionel Messi, care a marcat 129 de goluri. Fanii fotbalului nu îi vor putea vedea pe cei doi în Champions League 2023/2024, având în vedere că au plecat la Al-Nassr, respectiv Inter Miami. În schimb, va putea fi văzut al treilea clasat în topul celor mai buni marcatori: Robert Lewandowski.

Polonezul a ajuns la 91 de goluri și, dacă va face un sezon bun pentru FC Barcelona, va putea să atingă borna celor 100 de goluri marcate. Revenind la Ronaldo, portughezul nu e doar cel mai bun marcator, ci și cel mai bun pasator. El a dat 42 de assist-uri, în timp ce Leo Messi are 40. Cristiano Ronaldo este și jucătorul care a dat cele mai multe goluri din penalty (19), fiind urmat de Leo Messi (18).

Topul celor mai buni marcatori din istoria Champions League
Cristiano Ronaldo – 141 goluri

Leo Messi – 129 goluri

Robert Lewandowski – 91 goluri

Karim Benzema – 90 goluri

Raul Gonzalez – 71 goluri

Cristi Chivu, în topul celor mai “duri” fotbaliști din istoria Champions League
Fostul fundaș român Cristi Chivu este inclus în topul jucătorilor care au primit cele mai multe cartonașe roșii în istoria competiției. Chivu a fost eliminat de trei ori în carieră în partidele din Champions League. Mai multe cartonașe roșii decât el au primit doar Sergio Ramos, Edgar Davids și Zlatan Ibrahimovic. Chivu rămâne însă cu amintirea câștigării Champions League în sezonul 2009/2010, când era jucătorul lui Inter Milano. El mai are în palmares trei titluri în Serie A, două Supercupe ale Italiei și trei Cupe ale Italiei. A fost campion și în Olanda, cu Ajax Amsterdam.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Distribuie:

Postaţi un comentariu