Ziua Națională va fi sărbătorită, din nou, fără fast la Cluj. Desfășurarea Târgului de Crăciun este, încă, incertă

Foto: Dan Bodea

Pentru a doua oară de la Revoluția din 1989, clujenii nu se vor putea bucura în stradă cu ocazia Zilei Naționale. Pandemia de coronavirus pune sub semnul întrebării și desfășurarea tradiționalului Târg de Crăciun din centrul orașului.

Potrivit reprezentanților primăriei, la fel ca în 2020, clujenii nu vor putea asista nici la parada militară și nici la focurile de artificii, cu care au fost obișnuiți din 1989 încoace. Astfel, de 1 Decembrie, la Cluj vor avea loc doar depuneri de coroane din partea oficialităților, și, în cel mai bun caz, va fi inaugurat iluminatul festiv de sărbători.

Și tradiționalul Târg de Crăciun din centrul orașului este, încă, sub semnul incertitudinii, la fel și focul de artificii și petrecerea din stradă în noaptea dintre ani.

În 2020, municipalitatea clujeană a cheltuit 700.000 de lei pentru petrecerea de Revelion și manifestările dedicate Zilei Naționale.

De menționat că, la Sibiu, primăria a decis că va organiza Târgul de Crăciun, cu respectarea unor măsuri pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

Distribuie:

Postaţi un comentariu