Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi a Traficului Femeilor şi Copiilor marcată la Cluj

23 septembrie - Ziua Internaţională Împotriva Exploatarii Sexuale şi a Traficului Femeilor şi Copiilor.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj organizează în perioada 23 – 30 septembrie 2014 o serie de activităţi ample de informare cu privire la fenomenul traficului de persoane, manifestări organizate  sub egida „23 septembrie – Ziua Internaţională Împotriva Exploatarii Sexuale şi a Traficului Femeilor şi Copiilor”.

Această zi va fi marcată prin desfăşurarea unor activităţi de specialitate în cadrul Centrului de Reabilitare Socială şi Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Traficului de Persoane Cluj-Napoca. Scopul constă în informarea opiniei publice cu privire la problematica traficului de persoane şi riscurile asociate cât şi dezvoltarea capacităţii de autoprotecţie la ameninţările acestui fenomen, reducerea vulnerabilităţii grupurilor de risc. Totodată se va urmări sensibilizarea publicului ţintă cu privire la acest fenomen şi formarea unor atitudini pozitive şi comportamente sociale adecvate în scopul educării pentru siguranţă şi integritate personală.

Pentru a marca această zi, în perioada 23 – 30 septembrie 2014, vor avea loc o serie de activităţi de informare cu privire la fenomenul traficului de persoane – forme de exploatare, profilul victimei, profilul recrutorului, comparaţie între migraţie externă şi traficul de persoane, comparaţie între traficul de persoane şi prostituţie, informaţii utile atunci când „suspectezi” o situaţie de trafic, conştientizarea participanţilor cu privire la amploarea şi dramatismul fenomenului şi iniţierea unor deprinderi de recunoaştere a situaţiilor de risc privind traficul de persoane, inclusiv prin vizionarea unor filme pe această temă, dezvoltarea de abilităţii de a refuza „ofertele tentante” de muncă, în ţară sau străinătate (jocuri de rol), distribuirea de pliante şi afişe privind traficul de persoane.

Locul desfăşurării evenimentelor va fi Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii „Arlechino” din Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr, nr.51 precum şi Câmpia Turzii.

Beneficiarii direcţi vor fi copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, atât din cadrul DGASPC Cluj cât şi din medii sociale defavorizate. Beneficiari indirecţi sunt specialiştii şi părinţii copiilor din zonele în care se realizează activităţile de prevenire.

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu