Ziua Internațională a Jazzului, serbată la Cluj printr-un concert de gală

Ziua Internațională a Jazzului 2016 va fi sărbătorită la Cluj printr-un show unic care va reuni peste 60 de muzicieni și maeștri ai improvizației în jazz.

Provocarea ediției a 5-a Jazz Day va fi prima parte a showului, dedicată celor 2 compozitori ai standardului de jazz „Take Five”, Paul Desmond şi Dave Brubeck. Pentru prima dată „Take Five” va fi pus în scenă cu influențe simfonice, tradiționale, folclorice naționale, lăutărești.

Pentru interpretarea îndrăznețului Take Five, pe scena Casei de Cultură vor urca Fanfara Transilvania, Gaio Big Band, condus de dirijorul Ștefan Vannai, Swing Mob Quartet și Orchestra Concertino formată din muzicienii Orchestrei Naționale Române din Cluj-Napoca și ai Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje.

Seara dedicată jazzului se încheie cu două super recitaluri energice și antrenante de jazz – funk – groove – soul – electronic, pregătite de oaspeți de peste hotare Michele Villari Quartet (IT) și Sir Waldo Weathers (USA).

Bilete pentru concertul de gală dedicat Zilei Internaționale a Jazzului sunt disponibile online aici. 

Vor urca pe scenă: 

Sir Waldo Weathers (USA)

Sir Waldo Weathers, Da Pope of Funk, a început să cânte la saxofon încă de la 12 ani în baruri și cluburi alături de banduri de blues. A crescut și s-a format ca muzician pe scenă, luându-și lecțiile din reacția publicului. În prezent repertoriul lui cuprinde muzică soul, gospel, jazz și funk. A făcut parte timp de 10 ani din bandul lui Charlie Pride și timp de 15 ani a fost alături de James Brown, iar de-a lungul carierei sale a fost în turnee cu Michael Jackson, B.B. King, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Dr. John, Harriet Lewis, Delbert McClinton și Phil Collins. Astăzi, Sir Waldo Weathers  este numit Da Pope of Funk.

Michelle Villari Quartet (IT)

Michele Villari Quartet s-a format din pasiune pentru muzica afro americană. din 4 instumentisti italieni talentati. Cunoscuți publicului mai degrabă pentru prestațiile solo și ca artiști individuali, recentul format quartet surprinde la fiecare reprezentație cu showuri unice și încărcate de energie. Din componența quartetului fac parte fondatorul grupului, saxofonistul Michelle Villari, Paolo Pavan (pian), Federico Orfano (tobe) și Edoardo Bombace (contrabass).

Fanfara Transilvania

O emblemă a scenei muzicale românești, Fanfara Transilvania îmbină muzica traditională româneasca cu ritmuri balkanice, reggae și jazz obținând un stil unic, personal

Gaio Big Band (RO)

gaiobigband

Oaspeți deveniți gazde de onoare Jazz Day, Gaio Big Band, orchestra mereu tânără a Academiei de Muzică Gh. Dima, sub bagheta dirijorului Ștefan Vannai.

Orchestra Concertino (RO)

Din componența Orchestrei Concertino fac parte 30 de muzicieni ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Orchestrei Nationale Române, aceștia sunt reuniți sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje, alături de care atacă cele mai dificile partituri. Mihaela Cesa-Goje a dirijat corul Academiei Regale din Londra şi a colaborat cu orchestra Colorado Symphony din SUA iar momentan este lector la Academia de Muzică Gh. Dima şi dirijor al corului de cameră Jubilate. Promovează muzica modernă și este implicată în prezentarea multor premiere mondiale.

Swing Mob (RO)

Budianu Alexandru saxofon, Frankie Ercsei percuție,   Erika Székely voce , Andraș Lokodi pian și Zoltan Kolumban chitară bass.

Postaţi un comentariu