Ziua Internațională a Jazzului 2015, marcată la Cluj, printr-un spectacol de excepție

A 4-a ediție a Zilei Internaționale a Jazzului aduce în fața publicului clujean nume ale jazzului internațional și două grupuri românești, într-un concert de gală unic și complex. O parte din artiștii ce vor marca evenimentul jazzistic al anului la Cluj-Napoca, sub patronaj UNESCO, sunt Sofia Rubina (voce, EST) semifinalistă la Vocea Rusiei, Villu Veski (saxofon, EST), Corneliu Stroe și Balkanamera Quartet (RO), Ola Onabule (UK) vocea soul-jazzului britanic, alături de: Joe Stoddart – contrabass (UK), Guillermo Hill – chitară (UK), Guido May – tobe (DE), Nick Flade – pian (DE), Jason Hunter – trompeta (USA), GAIO BIG BAND (RO), Mircea Cazan – buzuki, clarinet, voce (RO), Roxana Stroe – chitară, voce, muzicuță (RO), Cătălin Răsvan – bass (RO). Gazda și amfitrioana serii va fi artista de soul, jazz și R&B Keisha White (voce, UK). Ea își va prezenta la Cluj cel mai recent proiect muzical de smooth jazz și totodată va însoții publicul pentru trei ore într-o călătorie muzicală de excepție printre 11 stiluri de jazz.

Unicitatea spectacolului din 30 aprilie este dată de faptul că artiști din țări diferite colaborează pentru prima dată pe aceeași scenă pentru International Jazz Day și UNESCO, astfel, improvizația, dialogul și autenticitatea sunt concepte transmise cu măiestrie muzicală publicului spectator.

Accesul la spectacol se face pe bază de bilet. Acestea sunt puse în vânzare exclusiv online pe Biletmaster.ro iar prețurile lor variază între 45 și 70 lei. Ultimele bilete și informații despre artiști pe www.jazzday.ro.

După concert, publicul este așteptat la două jam session-uri, să se bucure în continuare de ritmuri de jazz la Le General cu Corneliu Stroe și Balcanamera Band, sau la Charlie Pub, cu Sofia Rubina, Jason Hunter si Villu Veski.

John Edward Hasse, fondatorul Jazz Appreciation Month, invitat de onoare la Cluj

Inițiatorul Zilei Internaționale a Jazzului a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca. Titlul i-a fost conferit domnului Hasse ca urmare a propunerii formulate de prof. Virgil Mihaiu și Transylvania Cultural Community, organizatorul Zilei Internaționale a Jazzului în România, în colaborare cu Ambasada Statelor Unite în România. Este pentru prima dată cand o instituție de învățământ superior din România conferă un titlu DHC unui jazzolog.

Spectacolul are loc în incinta Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și va începe la ora 19:30.

Distribuie:

Postaţi un comentariu