Ziua 2 la Untold, cu stadionul plin. Tudor Chirilă și Vama s-au relansat în fața fanilor

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

A doua zi de Untold a însemnat, dincolo de o nouă rundă de „temperaturi roșii”, un nou spectacol de sunet, lumini și atmosferă. Când lumea din festival a încetat să se mai amăgească în privința faptului că ar mai avea șanse să se răcorească, tot „poporul” a venit la Main Stage, unde s-a consemnat ceea ce Tudor Chirilă a catalogat drept o relansare a trupei Vama, care a prezentat o parte a noului album, pe care trupa are mai multe melodii în limba engleză, lansate din dorința de a expune producțiile Vama și publicului din străinătate.

Foto: Dan Bodea

După 60 de minute în care Vama a cântat inclusiv imnul lui U Cluj, Tudor Chirilă s-a arătat impresionat de publicul Untold și de experiența din festival și a explicat că în prezent, trupa încearcă să intre mai mult pe piața internațională. 

„Știm că 25-30% din publicul Untold este public străin și noi încercăm să ajungem la ei. A fost important să câtăm o parte din ce avem pe noul disc, dar nu toate, ca să mai avem cu ce să mergem la lansare. Experiența este excelentă, sunt oameni profesioniști aici și timpul trece foarte repede. Nu ne așteptam ca la ora 20 să avem atât de mult public pe tot terenul din fața noastră, dar mi se pare că am sunat bine și am făcut un show bun. Am îmbătrânit și vrem să luăm totul de la început. A fost dorința noastră să ne relansăm unui public mai larg. Limbile nu mai contează atât de mult și chiar dacă nu vom renunța la a face melodii în română, engleză îți oferă mai multă expresivitate. A fost și dorința de a lucra cu un producător englez. A fost foarte important că ascultând niște demo-uri, acest producător și-a dorit să lucreze cu noi. Este o experiență pe care o recomand oricărui artist aflat la început”, a explicat Tudor Chirilă

Chirilă a vorbit și despre transformarea Clujului, dar și despre ceea ce înseamnă festivalul Untold la nivel național și internațional.

Foto: Dan Bodea

„Clujul e un loc de care suntem legați. Sunt lucruri mai vechi decât chiar ascensiunea orașului care este fulminantă. Nu mai este Clujul de acum 18 ani, Cu Music Pub, cu Vărzăria, cu străzile înguste și ascunse sau cu petrecerile din cămine. Untold este acum dincolo de Cluj și a devenit un fenomen care nu mai este dor al Clujului, ci al întregii țări și al Europei și e un alt motiv pentru care am vrut să fim aici”, a mai spus el.

Vama a fost urmată pe scenă Ellie Goulding, Lost Frenquecies, Don Diablo, Dimitri Vegas&Like Mike și Tujamo.

 

Postaţi un comentariu