Wherefrom.org, platforma de sustenabilitate a produselor co-fondată de un român, își extinde echipa de cercetare și dezvoltare la Cluj

Wherefrom.org, platforma britanică de sustenabilitate a produselor își extinde echipa de cercetare și dezvoltare la Cluj-Napoca. Platforma a fost creată în 2018, iar unul dintre co-fondatori este un român, Cristian Moldovan. În cei patru ani de la înființare, sute de mii de consumatori au formulat recenzii pe baza experiențelor personale avute cu diferite produse, branduri, servicii sau oferte comerciale.

Ideea acestei platforme a pornit de la necesitatea de a avea cât mai multe informații despre sustenabilitatea unui produs, bazate pe experiențele utilizatorilor și nu pe descrierile oferite de producători.

Wherefrom.org este și un bun indicator pentru branduri care pot observa, astfel, interesul manifestat de consumatori pentru produsele și serviciile oferite.

“Cea mai mare problemă a brandurilor este că nu știu cum sunt percepute în piață și cum ar vrea să fie percepute în piață. Tu ca și brand degeaba zici că ai un ambalaj sustenabil și reciclabil, de exemplu, când consumatorul zice, eu nu am auzit mesajul acela, eu nu te percep pe tine ca fiind sustenabil. Și atunci problema pe care noi o rezolvăm e dublă. Pe de-o parte informarea oamenilor curioși, dar și informarea brandurilor despre oamenii curioși și ce vor ei să audă și ce știu ei. Suntem ca un fel de oglindă pentru branduri.“, spune Cristian Moldovan, co-fondator și CTO Wherefrom.org.

În jurul platformei s-a format o comunitate de oameni conștienți și dornici să facă alegeri sustenabile. Comunitatea include atât consumatori, cât și branduri de retail, investitori, oameni din tech care oferă soluții și inclusiv startup-uri care doresc să își găsească finanțare de la fonduri de venture capital dispuse să investească în sustenabilitate.

Până la sfârșitul anului 2022, platforma wherefrom.org își va extinde activitatea în Europa, Statele Unite ale Americii, dar și în Asia. Scopul acestei expansiuni este recunoașterea la nivel mondial în ceea ce privește scorul de sustenabilitate a produselor.

“Vrem să devenim cea mai credibilă platformă pentru verificarea sustenabilității din lume. Pe termen lung dorim să ajungem în punctul în care să putem avea un impact asupra deciziilor legate de ambalare, de transport, să influențăm decizii legate de producție prin informațiile pe care le avem.”, spune Cristian Moldovan.

Wherefrom.org este un startup cu sediul central în Londra, Marea Britanie, însă partea de cercetare și dezvoltare se face la Cluj-Napoca, iar fondatorii caută oameni care împărtășesc aceleași valori pentru a-și mări echipa.

“În Cluj vrem să extindem echipa de dezvoltare și cercetare a platformei. Vrem să creăm și unelte open-source, prin care alți dezvoltatori să poată să acceseze datele pe care noi le avem despre sustenabilitatea produselor. Pentru noi contează mult implicarea în decizii și inițiativa proprie a membrilor echipei noastre, acesta este unul dintre aspectele fundamentale ale culturii noastre organizaționale. Suntem un startup deschis la idei, la oameni creativi, dinamici și cu mult fun. Căutăm doers, oameni cu care să experimentăm și să schimbăm lumea, împreună.”, spune Cristian Moldovan, co-fondator și CTO Wherefrom.org.

Cine este Cristian Moldovan?

Cristian Moldovan are o experiență de 18 ani în dezvoltarea de produse software de top, dintre care 10 ani în Londra. A fost Chief Technology Officer (CTO) pentru numeroase startup-uri, precum Flipper (o aplicație care permite utilizatorilor să adauge un număr suplimentar de telefon mobil, din Marea Britanie, fără a fi nevoie să fie schimbată cartela SIM), Airbeam (aplicația care permite crearea și publicarea de conținut pe interfețe de utilizare web și mobile fără a fi necesare cunoștințe de codare) sau teleportHQ (aplicația care permite crearea și publicarea extrem de facilă de site-uri web).

CONTACT

Cristian Moldovan
Wherefrom.org

0742-485.939
cristian@wherefrom.org

Distribuie:

Postaţi un comentariu