„Weekend lung pentru liceeni” oferit de Universitatea Babeș-Bolyai

Sursa foto: UBB

Elevi din mai multe orașe din Transilvania au fost studenți pentru o zi la Universitatea Babeș-Bolyai și au avut ocazia să ia un prim contact cu mediul universitar, participând la cursurile oferite de facultățile UBB, informează instituția de învățământ.

Programul acesta este deja la a opta ediție și a fost gândit ca un weekend lung pentru elevii cu rezultate bune la învățătură, din orașe mici din Transilvania, care veneau la Cluj-Napoca, erau cazați în căminele UBB, mâncau la Cantina din Hașdeu, participau la cursuri și aveau parte de activități de consiliere și orientare în carieră.

Din păcate, în condițiile actuale, acest lucru nu mai este posibil, așa că programul de anul acesta s-a desfășurat în totalitate în online, pe parcursul zilei de astăzi, 30 octombrie 2020.

Elevii au asistat la cursuri dintre cele mai diverse: „Să ne jucăm cu PyGame” – Facultatea de Matematică și Informatică, „Shakespeare și dragostea: Visul unei nopți de vară” – Facultatea de Litere, „Intelligence din surse deschise” – Facultatea de Istorie, „A fi sau a nu fi biolog!” – Facultatea de Biologie și Geologie etc.

„Elevii participanți la edițiile anterioare au fost încântați de experiența de «student la UBB», lucru care ne-a determinat șă organizăm evenimentul și anul acesta, chiar dacă toate activitățile au fost online și elevii i-au cunoscut pe profesorii UBB doar pe ecran” – afirmă inițiatorii programului.

„Weekend-ul lung pentru liceeni” face parte dintr-o serie de activități educative și interactive dedicate elevilor și organizate, în perioada octombrie–noiembrie 2020, în cadrul proiectului intitulat Facilitarea integrării tinerilor din mediul academic prin politici de incluziune, pe piața muncii – InclusUBB2, finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2020.

Distribuie:

Postaţi un comentariu