Weekend în vacanță: turul orașului, lego, iluzii sau… călărie!

Kinderlandia îi invită în acest weekend de vacanță pe copii la o călătorie prin… orașul Cluj-Napoca. Orașul comoară sau comoara din oraș, este întrebarea de la care pleacă organizatorii. „Cu toții locuim în Cluj și ne plimbăm pe străzile orașului, fără a cunoaște de fapt istoria acestuia. Fiecare stradă, fiecare monument și fiecare clădire are foarte multe povești de spus. În ultimii 15 ani, am oferit aceste servicii adulților și în mod special turiștilor străini, dar să nu uităm de cei mici, de copiii noștri, care se vor juca, vor învață, vor iubi în acest oraș”, motivează ei demersul de a organiza aceste tutruri și pentru copiii aflați în vacanță.

În cadrul acestui tur pietonal, pe durata a 2 ore, vor face cunoștință cu istoria străzilor și a unor obiective. Punctul de întâlnire este în Parcul Central, la Casino, la ora 10, duminică, 18 aprilie. Vârsta minimă a copiilor e de 7 ani (dar pot participa și părinții) și turul costă 30 lei de persoană.

Expoziția Brickenburg – Zilele Fanilor Lego are loc în zona intrării principale Iulius Mall, iar vizitatorii pot admira machete cu elemente ce recreează orașe, clădiri impresionante, trenulețe, nave spațiale din flotele Star Wars și multe altele. Aceste construcții complexe și originale sunt realizate de membrii Asociației Brikenburg. Această expoziție poate fi vizitată în perioada 16 – 18 aprilie, între orele 09.00 – 18.00, Accesul este gratuit.

Plasmasphera Science and Illusion Center, cel mai distraciv muzeu de știință și iluzii din Cluj-Napoca, Str Buftea, nr 1. Vizitarea se face doar pe baza de programare la numarul 0771216644.

Grădina Botanică „Alexandru Borza” Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai

Program: 9:00-18:00 (ultima intrare fiind la ora 17:00), Pret bilet adult: 7 lei, copil: 4 lei

Adresa: Str. Republicii, nr 42, Cluj-Napoca

Călărie pent copii, duminică între orele 11:00 – 13:00, Preț 25 lei/15 min. Inscrieri la 0740 166 494 sau prin mesaj. Locație: Ferma Șapca Verde, Strada Razoare, Florești, jud. Cluj. Accesul se face prin drumul din dreapta parcării magazinului Metro, Florești.

Distribuie:

Postaţi un comentariu