Vremea se răceşte de la jumătatea săptămânii

De la jumătatea acestei săptămâni vom avea parte de o răcire accentuată a vremii, arată prognoza pentru următoarele două săptămâni (10-24 noiembrie) realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, potrivit meteorologilor, în primele zile, deşi temperaturile vor scădea uşor şi treptat, vremea se va menţine totuşi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie. În jurul datei de 14-15 noiembrie, răcirea se va accentua, maximele diurne coborând spre o medie de 8-9 grade. Pe 16 noiembrie, o uşoară creştere a regimului termic va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale pentru această perioadă, de aproximativ 10 grade, ce se vor menţine relativ constante până la sfârşitul intervalului de prognoză. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, de la valori de 10 grade în prima noapte, până spre 5 grade pe 15 noiembrie, după care se vor menţine relativ constante. Probabilitatea de precipitaţii pe arii extinse va fi semnificativă în jurul datelor de 11, 13, 14, 19 şi 21 noiembrie.

În regiunea Crişanei, în primele zile, mediile temperaturilor diurne vor marca o scădere, de la 17 grade până la 9 grade, în medie, iar ale celor nocturne vor scădea de la 9 la 4 grade Clesius. În jurul datei de 16 noiembrie, maximele termice vor marca o creştere cu 2-3 grade, atingând valori apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, de aproximativ 10 grade Celsius ziua şi 4 grade noaptea. Începând cu 16 noiembrie, valorile termice se vor menţine relativ constante, în jurul unor medii de 8-10 grade ale maximelor diurne şi de 2-4 grade ale minimelor nocturne, până la sfârşitul intervalului de prognoză.

În regiunea Transilvaniei, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă în primele trei zile, când temperaturile maxime se vor situa între 13 şi 15 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 6 grade, în medie. Pe 14 noiembrie, se va produce o răcire accentuată, astfel că maximele termice nu vor mai depăşi 10 grade, iar minimele vor scădea spre 2-3 grade. Între 15 şi 19 noiembrie, mediile temperaturilor maxime se vor situa între 6 şi 10 grade, iar ale minimelor vor fi în scădere spre un grad Celsius. După data de 19 noiembrie, vremea se va răci uşor de la o zi la alta, atingând, la sfârşitul intervalului de prognoză, valori maxime de 5-6 grade şi minime de aproximativ -1 grad, valori normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Aproape zilnic vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ.

În zona Maramureşului, mediile temperaturilor maxime vor marca o scădere, de la 15 grade în prima zi a intervalului de prognoză, spre 8-9 grade pe data de 14 noiembrie. Începând cu 15 noiembrie, vremea va fi uşor mai caldă, mediile maximelor diurne atingând valori de 10 grade Celsius, urmând ca din 16 noiembrie până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic diurn să se menţină la valori relativ constante, de aproximativ 7 grade Celsius. Temperaturile medii nocturne vor scădea de la 6-7 grade în primele nopţi, spre 2-3 grade în intervalul 15 – 21 noiembrie, iar la sfârşitul perioadei de prognoză, o nouă răcire va determina medii ale minimelor de aproximativ zero grade Celsius. Ploi pe arii mai extinse se vor semnala pe 11, 13, 14 şi 19 noiembrie şi între 21 şi 24 noiembrie. În rest, precipitaţiile, neînsemnate cantitativ, îşi vor face apariţia trecător, pe arii restrânse.

Distribuie:

Postaţi un comentariu