Vremea rea a lovit 51 de localități din 22 de județe, inclusiv Clujul

Vremea nefavorabilă a afectat 51 de localități din 22 de județe, de vineri de la ora 7.00 până sâmbătă dimineața, la aceeași oră, a informat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Astfel, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 51 localități din județele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Ialomița, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Suceava, Timișoara, Teleorman și Vâlcea.

În aceste zone s-a intervenit sau se intervine în continuare pentru evacuarea apei din o casă, o anexă gospodărească, 16 curți, două beciuri, pentru degajarea a 226 copaci și 6 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil/cabluri electrice, fiind afectate 10 autoturisme, două case și un chioșc (Loteria Română), pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 15 imobile, cât și pentru stingerea a două incendii provocate de trăsnete la o anexă gospodărească și la un stâlp de electricitate.

Totodată, în localitatea Cherăști din județul Vâlcea sunt evacuate preventiv patru persoane din cauza unei alunecări de teren produsă în data de 23 iunie.

În localitatea Mănăstirea Cașin din județul Bacău s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de apă în data de 18 iunie, activitatea urmând a fi reluată în cursul zilei de sâmbătă.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 15 drumuri naționale: DN 74 – județul Alba, DN 65, DN 65A, DN 7, DN 79 – județul Argeș, DN 1 – județul Bihor, DN 28, DN 10 – județul Buzău, DN 11 – județul Covasna, DN 2 – județul Ialomița, DN 14A, DN 15 – județul Mureș, DN 19 – județul Satu Mare, DN 6 – județul Timișoara și DN 65A – județul Teleorman.

Traficul a fost afectat și pe 35 de drumuri județene.

Traficul feroviar a fost temporar afectat pe Magistrala 502 Suceava, Secția de cale ferată 915 Caraș-Severin și este oprit pe Secția de cale ferată 203 Maramureș din cauza mai multor copaci căzuți pe linia de contact.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, se înregistrează avarii în 162 localități din 7 județe – Alba, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Maramureș și Timișoara, însumând un număr de 60.290 consumatori finali nealimentați.

La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 3 județe – Buzău, Mureș și Teleorman.

Distribuie:

Postaţi un comentariu