Virusul se întoarce la Casa Teodora dar o găsește vaccinată

Acum un an, la căminul de vârstnici Casa Theodora de pe strada Timișului, din Cluj-Napoca au fost 110 bolnavi de Covid-19 depistați în decembrie 2020. 80 de asistați și 30 de persoane din personalul angajat, inclusiv medicul-șef care conduce căminul, Szentagotai Lorant. Zece au murit iar medicul șef a scăpat după chinuri groaznice, internat la terapie intensivă.

Citiți aici un reportaj realizat în căminul spital lovit grav de epidemie:

https://www.revistasinteza.ro/primul-an-de-pandemie-reportaj-viata-intr-un-camin-de-batrani-devastat-de-covid

În primăvara acestui an s-au vaccinat cu toții, cu câte două doze.

Zilele trecute, aproape un an mai târziu, 20 de asistați din Casa Teodora au fost depistați cu covid-19. Medicul șef, Lorant Szentagotai, spune că spre deosebire de iarna trecută, acum persoanele infectate au forme ușoare de boală. „Sunt vaccinați toți”, a precizat el pentru Transilvania Reporter, „de aceea nu au forme grave. Doar doi au nevoie de oxigen, și îi tratăm aici, la Casa Teodora, cu schema oficială de tratament standard. Medicamentele le procurăm de la farmacie. Suntem permanent lângă ei, zi și noapte. Am cerut ajutor de la DSP și ni s-a promis.”

Medicul șef al Căminului Teodora spune că vaccinul a fost de folos și acest lucru se vede acum la formele de manifestare a bolii : „Spre deosebire de anul trecut acum nu e atât de grav, sper că vom trece fără victime de acest val.”

Distribuie:

Postaţi un comentariu