VIDEO | Marius Șumudică speră la o calificare facilă a CFR-ului în fața campioanei din Gibraltar

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj joacă marți în prima manșă a turul II al Champions League cu Lincoln Red Imps, campioana Gibraltarului, iar antrenorul Marius Șumudică spune că își dorește ca echipa sa să tranșeze calificarea încă din prima partidă.

Va fi un joc dificil datorită condițiilor de aici (temperatură ridicată, teren sintetic, n.red.). gazdele au un avantaj moral, să zic așa, ultimul joc acasă în această competiție l-au câștigat cu 5-0, dar noi suntem pregătiți. Indiferent pe ce suprafață vom juca, valoarea trebuie să-și spună cuvântul. Aș prefera să rezolvăm această calificare din meciul tur, după care să ne concentrăm pe retur și pe ceea ce avem în campionat.

Au câțiva jucători de calitate care au ajucat în ligile a doua și a treia din Spania, jucători care îți pot pune probleme dacă nu iei jocul în serios. Dar sper să fim atât de concentrați, și încerc să le transmit și jucătorilor această concentrare și motivație a mea, pentru a nu avea surprize.

Terenul sintetic este cel care oprește viteza de joc, care oprește viteza mingii, afectează calitatea paselor, mingea nu sare foarte mult, se oprește. Nu va fi ușor, e clar că ei au avantajul acestui teren în sensul  că aici joacă majoritatea meciurilor, dar fotbalul e fotbal, indiferent unde joci, și pe nisip, și pe tartan, și pe ciment dacă jucam, din punct de vedere al valorii nu cred că se pune problema și va trebui să plecăm cu un rezultat pozitiv care să ne dea o liniște la meciul retur”, a declarat Marius Șumudică înaintea partidei de marți cu campioana Gibraltarului.

Partida se va desfășura cu începere de la ora 19.00, returul fiind programat peste o săptămână pe stadionul din Gruia. Dacă CFR va depăși formația din Gibraltar, va juca în turul III al Ligii Campionilor cu câștigătoarea dublei dintre Slovan Bratislava și Young Boys Berna.

Vezi aici declarațiile lui Marius Șumudică:

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Nae says:

    Hai Sumudica!

Postaţi un comentariu