3.500 de alergători astăzi la Cluj. Maratonul a fost câștigat de un atlet kenyan

Câștigătorul maratonului este Henry Kemboi, din Kenya | Foto: Radu Hângănuț

Actualizare 12.55. Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca a fost câștigat de sportivul Henry Kemboi, unul dintre favoriți, care a terminat cu timpul de 2 ore, 24 de minute și 21 de secunde. Finalul maratonului a fost foarte strâns, în condițiile în care al doilea clasat, maratonistul maghiar Nagy Tamas, a trecut linia de sosire șase secunde mai târziu, cu un timp total de 02:24:27. Pe locul trei a ajuns românul Eugen Constantin Sorop, cu timpul de 02:36:10.

„A fost o cursă grea. M-am antrenat în fiecare zi. Anul trecut am terminat pe locul II și între timp m-am antrenat mai mult. Finalul a fost strâns și am avut competiție foarte bună”, a declarat atletul la finalul cursei.


În jur de 3.500 de persoane sunt așteptate duminică, 10 aprilie, să participe la Maratonul Internațional AROBS Cluj și cursele conexe: Crosul BT, semimaratonul, ștafeta și crosul de 10 km. La ora 8.45, deja câteva sute de persoane erau prezente pe Cluj Arena. Este vorba de oameni veniți din toate colțurile țării, dar și din afara României.

La ora 9.00 a luat startul Crosul BT (de cinci kilometri), care s-a și încheiat în jurul orei 9.20. Cu cinci minute înainte, de la 9.15, 480 de persoane au luat startul în proba-regină a zilei, maratonul. Startul a fost dat de Tibi Ușeriu, bistrițeanul care a câștigat recent Ultramaratonul de la Cercul Polar. Primii alergători sunt așteptați să încheie cursa de 42 km după două ore și jumătate de la start.

Mai jos, transmisia live a evenimentului:


Postaţi un comentariu