Velo Chic 2018, grație și eleganță pe două roți

Velo Chic Cluj a ajuns, iată, la cea de-a patra ediție. Lansat ca un demers de combatere a prejudecăților privind compatibilitatea bicicletei cu eleganța vestimentară, evenimentul a strâns și în acest an sute de participanți.

Și nu vorbim de participanți oarecare, ci de fete, domnișoare sau doamne, toate în ținute cochete, care au dorit să demonstreze că bicicleta este sau ar putea deveni un mijloc firesc de deplasare cotidiană în oraș si care cred ca merită arătat și altora că acesta este compatibil cu eleganța și feminitatea.

Promenada elegantă a biciclistelor clujence a foat organizată în Parcul Central, unde, pentru a fi în ton cu ținutele tuturor, vehiculele pe două roți au prins culoare și atractivitate, fiind împodobite cu flori și baloane.

Coloana plină de viață și culoare a efectuat un marș prin oraș de circa o oră, pe următorul traseu: Parcul Central ”Simion Barnutiu” (zona dinspre podul Napoca) – str. G.Coșbuc – str. Motilor – str. Petru Maior – p-ta L.Blaga – str. Napoca – p-ta Unirii (pauza 10 min) – bd. Eroilor – p-ta A.Iancu – p-ta Stefan Cel Mare – al. Invatatorului – p-ta A.Iancu – str. Cuza Voda – str. I.P.Voitesti – p-ta M.Viteazu – str. Horea – str. Gen.Dragalina – bd. 1 Decembrie 1918 – pasarela albastra – pista biciclete mal Somes – str. Uzinei Electrice – str. Stadion – Parcul Central S.Barnutiu.

”Am constatat si documentat in cei 25 de ani de activitate a asociatiei noastre in domeniul promovarii biciclismului utilitar si recreativ faptul ca, si in Cluj, dincolo de deficiente de infrastructura, ce fac ca utilizarea bicicletei sa fie in unele zone perceputa ca insuficient de comoda sau sigura, exista si probleme de mentalitate si prejudecati ce duc inca la o imagine publica mai nefavorabila a biciclistilor in general si a biciclistelor elegante in mod special, generand o anumita retinere pentru femei in a utiliza bicicleta ca mijloc cotidian de deplasare in oras. Situatia este in curs de ameliorare, cu contributia activa a campaniilor de profil derulate de diverse organizatii probiciclistice din Romania, cum este si programul VeloChic al Clubului de Cicloturism ”Napoca” (CCN).

Organizatoarele Velo Chic Cluj 2018 au convingerea ca, dincolo de un eveniment placut de socializare si cu conotatii mondene, de lifestyle, participantele pot fi si ambasadoare ale mersului pe bicicleta in fata autoritatilor locale, mass-mediei si publicului, pot atrage atentia asupra situatiei actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a intregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare in Cluj-Napoca, in contextul mai larg al unei mobilitati urbane durabile care deocamdata cam lipseste oraselor Romaniei.”, spun cei de la Clubul de Cicloturism “Napoca”, organizatorii Velo Chic Cluj 2018.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu