Vasile Țopa, ales rector al Universității Tehnice din Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Profesorul Vasile Țopa, șef al Catedrei de Electrotehnică și director al Departamentului de Electrotehnică şi Măsurări din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) este noul rector al instituției, ales cu 677 de voturi în detrimentul celorlalți doi candidați pe care i-a avut în cursa pentru acest post.

Potrivit site-ului UTCN, alegerile din data de 12 aprilie 2016 pentru postul de rector al instituției l-au avut drept câștigător, într-un singur tur, pe profesorul universitar Vasile Țopa. Acesta a strâns 667 de voturi, devansându-și contracandidații Ștefan Țălu și Mariu Bulgaru, care au primit 6, respectiv 134 de voturi.

Potrivit CV-ului său, Vasile Țopa are 59 de ani, este din Cluj-Napoca și ocupase până în prezent funcția de  șef al Catedrei de Electrotehnică din cadrul UTCN. El a mai fost de asemenea directorul Oficiului de Relaţii Internaţionale (ORI), directorul Departamentului de Electrotehnică şi Măsurări, membru în comisia de inginerie electrică CNATDCU (în 2011 vice-preşedinte), prorector cu resursele umane şi politici financiare și vice-președinte al Consiliului de Administrație.  Vasile Țopa este doctor în Inginerie Electrică cu teza „Contribuţii la rezolvarea prin tehnici numerice de optimizare a problemelor inverse de câmp electromagnetic”.

Planul managerial al noului rector are motto-ul „A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes” și, potrivit documentului, noul rector își propune o „viziune ambițioasă și realistă”.

„Viziunea pe care v-o supun atenției este una ambițioasă dar realistă, care nu propune schimbări spectaculoase și revoluționare, dar care orientează spre maturizare, consolidare și stabilitate în performanță. Dimensiunile acestei viziuni sunt cele pe care se vor plasa demersurile de dezvoltare ale instituției și în care vom căuta și răspunsurile la provocările pe care le vom întâlni în timpul acestui mandat. Aceste dimensiuni se referă la  excelența academică recompensată prin recunoașterea națională și internațională;  contribuția la bunăstarea socială și economică a regiunii; comportamentul antreprenorial dublat de responsabilitate în gestionarea resurselor; comunitatea universitară puternică prin valorile pe care le promovează, motivată pentru performanță și responsabilă pentru propria prestație; un mediu instituțional care îmbină atractivitatea și responsabilitatea pentru studenții universității și asigură egalitate de șanse în accesul la educație și oportunități”, se arată în document.

Distribuie:

Postaţi un comentariu