Vasile Dîncu, noul ministru al Apărării: „Participăm la un proiect care înseamnă rezilienţa României”

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a subliniat, vineri dimineaţă, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru de la actualul premier, generalul Nicolae Ciucă, faptul că armata română este “cea mai avansată componentă de modernitate” din societatea românească, acest lucru fiind, în opinia sa, datorat calităţii de membru NATO pe care o are România, informează AGERPRES.

Dîncu a precizat că mandatul său la Apărare va fi sub semnul continuităţii.

Mandatul meu va fi sub semnul continuităţii, pentru că va trebui – şi ştiu că nu e un lucru uşor – să duc mai departe marile proiecte pe care în acest moment le are Armata română“, a adăugat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a spus că “va trebui să participăm la un proiect care înseamnă rezilienţa României“. “Rezilienţa României înseamnă capacitatea României de a se adapta la situaţii neprevăzute, de a avea o capacitate naturală de adaptare“, a completat el.

Noul ministru a vorbit cu apreciere şi încredere despre generalul care a preluat comanda guvernului României. „Mă bucur că șeful meu de la guvern trăiește Apărarea și și-a dedicat toată viața ei. Sper să reușească să aducă în echipa guvernamentală o echipă compozită, spiritul de colegialitate, fraternitate care există în Armata Română. De-asta are nevoie politica românească.”

Dîncu a vorbit despre “un parteneriat loial“. “Va trebui să fiu, şi eu aşa înţeleg, legătura dintre civili şi militari într-o societate. Vreau să facem un parteneriat loial, în care eu voi încerca să fiu cea mai bună interfaţă cu societatea politică, cu societatea civilă în general, cu parlamentul şi în acelaşi timp să pot să apăr armata, aşa cum armata ne apără pe noi“, a adăugat Dîncu.

Societățile contemporane sunt fragmentate, există o ruptură în politic de multe ori și sper să reușim în guvernul pe care l-am creat să unim toate țintele societății cu un program guvernamental care să sprijine și armata. Cea mai importantă armă este mintea omului, dar dincolo de asta avem nevoie de o dotare la cel mai înalt nivel”, a precizat noul ministru al Apărării.

Distribuie:

Postaţi un comentariu