Vasile Dîncu, minstrul Apărării Naţionale: „Noi luptăm pentru pace. Românii să stea liniştiţi de Sărbători”

Nu există o ameninţare militară reală care să provoace nelinişte în perioada Sărbătorilor, afirmă ministrul Apărării Naţionale,  Vasile Dîncu, subliniind că sunt în curs negocieri ale partenerilor NATO cu Federaţia Rusă care să îndepărteze sentimentul de pericol resimţit, poate, în prezent.

Noi luptăm pentru pace, pentru dialog, pentru asta militează politicienii care se află în zona politicilor militare”, spune Dîncu, adăugând că „războiul este un eşec al politicienilor şi al negocierii”.

Armata română este pregătită, ca orice armată pentru cel mai rău scenariu, mai spune el. „Însă, aş vrea să spun că, dincolo de o situaţie geostrategică care conţine riscuri şi pericole, oamenii să stea liniştiţi de Sărbători pentru că nu există o ameninţare reală”, a precizat ministrul român.

În opinia sa, nu există un pericol imediat nici pentru cetăţenii Republicii Moldova. „Ce aţi văzut şi dumneavoastră în ultima vreme, chiar dacă lasă impresia unei escaladări a tensiunii, rezidă din faptul că NATO şi inclusiv  preşedintele Biden au intensificat negocierile cu Federaţia Rusă.  Rusia este o ţară în care e concentrată puterea şi decizia şi atunci orice strategie politică spune să intensifici discuţiile cu cei de la vârf, cu cei care pot să ia deciziile. Este un proces complex de negociere în acest moment şi există premise să evităm un eşec politic al negocierii”, a detaliat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale a participat vineri, la Cluj, alături de şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, şi de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, la ceremonia de înmânare a drapelului de luptă Batalionului 400 Sprijin „Feleacu” din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu