Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale: „România, ca stat membru NATO şi UE, este pregătită pentru decizii curajoase”

România datorează integrarea sa euro-atlantică şi Armatei, care este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră, transmite ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, în mesajul de Ziua Naţională a României, relatează Agerpres.
“Prin eforturile dumneavoastră şi ale multora dintre cei care se află în rezervă şi în retragere, Armata română este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră. În foarte mare măsură, putem spune că faptul că suntem membri ai NATO a ajutat Armata să meargă înaintea societăţii”, declară Dîncu, potrivit site-ului Ministerului Apărării Naţionale.
El spune că România datorează integrarea sa euro-atlantică şi Armatei, care a găsit cadenţa necesară unei transformări profunde şi relevante, asigurând atuuri importante în eforturile depuse pe parcursul demersurilor de aderare la NATO şi Uniunea Europeană.
“De aceea, privim, de Ziua Naţională, cu mare încredere spre viitor. România, ca stat membru NATO şi UE, are un potenţial extraordinar de a arăta lumii întregi că îşi face temele şi este pregătită pentru decizii curajoase, mai ales într-un mediu absolut volatil de securitate”, arată Vasile Dîncu.
Ministrul Apărării mai arată că mandatul său va fi unul de continuitate şi consolidare a importantelor proiecte aflate în derulare, în paralel cu implementarea unei politici de management focalizate pe cea mai redutabilă resursă a armatei noastre – oamenii.
“Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeaşi forţă, pentru că ele sunt menite să crească substanţial capacitatea de apărare a ţării noastre. Prin măsurile de reorganizare şi modernizare instituţională, prin programele de creştere continuă a nivelului profesional al personalului, prin capacitatea de a sprijini celelalte instituţii ale sistemului naţional de apărare, Armata României va continua să se afle în avangarda eforturilor de reclădire a prestigiului naţional”, se arată în mesajul ministrului.
În ceea ce priveşte contextul pandemic cu care ne confruntăm, Dîncu dă asigurări că militarii vor rămâne concentraţi pe sprijinirea, cu toate mijloacele posibile, a eforturilor naţionale pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.
“Sistemul medical militar, aviaţia militară, dar şi toate celelalte structuri acţionale ale armatei noastre vor fi la datorie alături de populaţie şi de autorităţile centrale şi locale care acţionează pentru depăşirea acestei pandemii”, a mai transmis Dîncu

Distribuie:

Postaţi un comentariu