Vaccinarea la Cluj a început la Spitalul de Boli Infecțioase – FOTO

Duminică dimineața a demarat, și la Cluj-Napoca, campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2. Primii care au fost vaccinați sunt cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Ordinea primilor cinci clujeni vaccinați, așa cum fusese ea stabilită și dată publicității cu o zi înainte, s-a modificat. Managerul instituției, Ioan Mureșan, a fost înlocuit cu Diana Miclăuș, medic specialist, iar următoarele  cadre care au fost vaccinate au fost medicii  Violeta Briciu, director medical al instituției, Vasile Morar, medic șef radiologie, Mirela Flonta, medic șef laborator analize medicale, și Iulia Trifu, medic specialist radiologie.

Campania de vaccinare  continuă  pentru aproximativ 90 dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase, care au fost programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-Covid-19. Vor fi 2 puncte de vaccinare situate la parter, în compartimentul de spitalizare de zi, având la dispoziție spații de așteptare ante și post-vaccinare, 2 săli de triaj și un salon pentru urgențe (pre-terapie intensivă).

Personalul care a optat pentru vaccinare va fi planificat în perioada 27-30 decembrie, 31 decembrie – a 5-a zi de valabilitate a vaccinului va fi doar de rezervă.

Centralizarea persoanelor și a centrelor de vaccinare pe județ a fost efectuată în felul următor:

Centre de vaccinare pentru personalul medical:

– 20 de centre (spitale și centre medicale)

– 35 de cabinete de vaccinare

– 38 de echipe de vaccinare

– 12.458 de persoane de vaccinat

 Centre rezidențiale de îngrijire:

– 49 de centre – echipaje mobile de vaccinare

– capacitate paturi – 2.099

– personal angajat – 480

 Centre de vaccinare pentru populația de peste 65 de ani și a bolnavilor cronici:

– Centre/ județ – 30 (13 Cluj-Napoca, 3 Turda, 1 Câmpia Turzii, 2 Dej, 1 Gherla, 1 Huedin, 1 Călățele, 1 Mociu, 1 Apahida, 1 Chinteni, 1 Gilău, 1 Băișoara, 1 Aghireșu, 1 Florești, 1 Baciu)

– 46 de echipe de vaccinare în centre

– 2 echipaje mobile de vaccinare

– 132.942 populația deservită

 Echipamentele STS sunt predate, funcționale, iar instruirea a fost efectuată.

Foto exterior: Dan Bodea, Transilvania Reporter

Distribuie:

Postaţi un comentariu