Va fi haos în centrul Clujului timp de un an. Una din cele mai importante artere ale orașului intră în reparații capitale

Proiect: Strada Regele Ferdinand

Strada Ferdinand din centrul Clujului intră în reparații capitale, și asta începând chiar de la începutul săptămânii viitoare. Potrivit anunțului făcut de municipalitate, de luni, 26 august 2019, timp de 11 luni, circulația auto va fi complet închisă pe această arteră extrem de circulată a Clujului, iar traseele transportului în comun vor fi deviate.

”Circulația auto va fi complet închisă pe strada Regele Ferdinand, sensul nord-sud (dinspre strada Horea / Piața Mihai Viteazu, latura nordică / strada G. Barițiu înspre Piața Unirii), iar pe sensul înspre Gară, circulația se va desfășura doar pe prima bandă.

Transportul în comun pe direcția spre centru va folosi ca și ruta alternativă străzile I.P. Voitești și F.J. Curie (liniile 9, 19, 22, 29, 42, 52). Linia de troleibuz nr. 1 va circula pe ambele sensuri ale străzii Paris – B-dul 21 Decembrie 1989. Stația din Piața Mihai Viteazu, zona pod Traian, spre centru va fi suspendată temporar și va fi înlocuită de stația de pe strada I.P. Voitești.

Pe strada F.J. Curie se vor desființa provizoriu parcările de pe partea stânga pe sensul de mers pentru a permite circulația mijloacelor de transport în comun. Măsurile vor fi implementate până la finalizarea tuturor lucrărilor de asfaltare a carosabilului de pe strada Regele Ferdinand.”, au anunțat reprezentanții primăriei.

De asemenea, pe toată perioada de execuție a lucrărilor, vor fi închise circulației auto și străzile E. Zola și S. Pușcariu, asigurându-se doar culoare pentru pietoni.

Lucrările fac parte din proiectul de creștere și îmbunătățire a spațiului pietonal în zona urbană. Investiţia se ridică la 3.2 milioane euro, bani obținuți din fonuri europene.

Distribuie:

Postaţi un comentariu