„Usturoiul” a cucerit Clujul. Producția cinematografică va rula cu casa închisă

Producţia cinematografică „Usturoi” care rulează în cadrul Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj, programată pentru seara aceasta la Cinema „Florin Piersic”, se va juca cu casa închisă. Biletele s-au epuizat încă de ieri de la ora 16:00, în numai două zile.

Un film complet ieşit din tipare, „Usturoi”, primul film independent turnat în Transilvania după 1989, a reuşit să adune mai mult public la proiecţiile speciale de la TIFF Cluj, TIFF Sibiu şi Tenaris CineLatino Zalău de anul acesta decât producţii consacrate şi premiate la festivaluri internaţionale. Succesul său de casă se datorează expunerii fără precedent pe canalele Social Media (mai mulţe persoane implicate în proiect sunt bloggeri – wwww.gaben.ro,  www.tvdece.ro,  adihadean.ro,  www.groparu.ro) şi abordării inedite, a limbajului autentic şi a dorinţei de a arăta Transilvania frumoasă, aşa cum este ea.

Atuurile filmului includ o coloană sonoră de excepţie (inclusiv o premieră mondială, Gypsy Rap compus de VILLy, fost colaborator al trupei BUG Mafia), o calitate Hollywood-iană a imaginii şi a sunetului, un umor reuşit (filmul este o comedie) şi a veridicităţii personajelor – în covârşitoarea lor majoritate, amatori (cu excepţia Elenei Ivanca şi a Ileanei Negru, de la Teatrul Naţional Cluj şi a lui Ioan Selesi).

Producție independentă scrisă și produsă de Radu Băzăvan (groparu.ro), comedia „Usturoi” spune povestea lui Eremia, un copil de etnie romă dintr-un sat uitat de lume și a prietenului său cel mai bun, Nicușor. Din dorința de a-și ajuta fratele mai mare să se căsătorească cu fata unui clan bogat, Eremia își convinge prietenul să fugă la oraș pentru a deveni actori și pentru a-și depăși condiția de copii sărăci. Pe drum, trec prin tot felul de încercări, sunt la un pas de a-și pierde viața, dar reușesc să ajungă cu bine la Cluj. Planul lor de a deveni actori dă greș, sunt întorși acasă cu mașina Poliției, dar pe drum află un secret care îi va ajuta să salveze situația.

Distribuie:

Postaţi un comentariu