USAMV Cluj-Napoca – prezentă în Clasamentul SIR 2014

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

Grupul SCImago, în parteneriat cu SCOPUS (cea mai mare bază de date pentru evidențierea publicațiilor științifice din lume), a publicat Clasamentul SIR 2014, care este o clasificare a universităților și institutelor de cercetare din întreaga lume, în funcție de cantitatea și calitatea producției științifice publicate. SCImago ia în considerare acele universități și instituții de cercetare cu cel puțin 100 de documente științifice publicate în ultimul an al unei perioade de cinci ani analizată și care sunt cuprinse în baza de date SCOPUS. Din România, în Clasamentul SIR 2014 sunt nominalizate 23 de universități și institute de cercetare și, ca și în Clasamentul SIR de anul trecut, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este singura universitate de profil agricol și de medicină veterinară din țară prezentă în acest clasament.

Clasamentul SIR 2014 cuprinde un set de indicatori dintre care: 8 indicatori plus un indicator compozit vizează activitatea de cercetare, 2 indicatori inovarea și 2 indicatori site-ul universității.

Privitor la activitatea de cercetare, dacă, în ceea ce privește numărul de articole, USAMV Cluj-Napoca ocupă locul 22 în rândul celor 23 de instituții românești prezente în Clasamentul SIR 2014, în ceea ce privește colaborarea internațională ocupă locul 12, la excelență și leadership ocupă locul 11, iar la indicatorul privind specializarea ocupă locul 14.

În ceea ce privește inovarea, indicatorul referitor la caracterul inovativ situează USAMV Cluj-Napoca pe locul 13 (respectiv, locul 284 la nivel mondial), iar indicatorul privind impactul tehnologic o situează pe locul 3 (respectiv, locul 362 la nivel mondial).

Indicatorul referitor la site-ul universității, situează USAMV Cluj-Napoca pe poziția 14, în rândul celor 23 de instituții românești prezente în Clasamentul SIR 2014.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu