Unul dintre cele mai originale mitinguri din ultima vreme

Un maximum de circa 4.000 de persoane au participat sâmbătă la protestul de la Cluj-Napoca. Spre deosebire de majoritatea protestelor de până acum, acesta nu a luat forma unui marș, ci a unei demonstrații în fața Prefecturii, cu manifestări originale. În continuare puteți urmări cum s-au desfășurat evenimentele. (Dacă aveți o conexiune mai slabă, vă rugăm așteptați câteva secunde pentru ca fluxul să se încarce).


Știrea inițială. Jandarmii clujeni nu vor avea o procedură deosebită la mitingul care se anunță pentru sâmbătă, 11 august, la Cluj-Napoca. „Nu va fi nimic deosebit față de ce a fost ieri (vineri, 10 august – n.r.), când la Cluj-Napoca nu au fost probleme”, a declarat pentru Transilvania Reporter lt. Anca Moțoc, purtător de cuvânt la Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj. Potrivit acesteia, nu vor fi aduse tunuri cu apă, iar jandarmii clujeni nu vor purta echipamentul de protecție (căști, scut etc), decât în caz de urgență.

„Ei au întotdeauna la dispoziție echipamentul de protecție, dar, până la acest moment, nu se pune problema purtării lui. Însă, acest lucru se poate schimba, în funcție de desfășurarea evenimentelor”, a explicat reprezentanta Jandarmeriei clujene.

„Noi nu putem comenta, nu ne putem dezice de ceea ce s-a petrecut la București, dar cred că s-a observat maniera de desfășurare diferită a mitingurilor de la București și de la Cluj, unde nu vin grupări violente”, a încheiat lt. Moțoc.

În urmă cu puțin timp, Jandarmeria clujeană a postat pe pagina oficială de Facebook, și un mesaj pentru clujeni.

„De fiecare dată, ieșim în stradă alături de voi, pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranță. E ce contează cel mai mult pentru noi! E datoria noastră să vă asigurăm protecția și să vă garantăm libera exprimare, așa cum ne spune și Constituția României”, se arată în text.

Mesajul integral:

Postaţi un comentariu