Universitatea Tehnică din Cluj a cumpărat o mie de laptopuri pentru studenții săi, în contextul pandemiei de coronavirus

Foto: Universitatea Tehnică Cluj

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a cumpărat o mie de laptopuri pentru studenții săi, în contextul pandemiei de coronavirus. Aparatele vor fi acordate studenților în comodat, astfel că acestea vor trebui returnate la finalizarea cursurilor în stare bună de funcționare.

Laptop-urile au fost achiziționate din fondurile proprii ale universității și costă 2.400 de lei bucata. Acestea vor fi alocate celor 12 facultăți, care vor prelua în gestiune aparatele și le vor da studenților în baza unei cereri motivate. Alocarea se va face cu prioritate pentru studenții care reprezintă cazuri sociale, și pentru cei de la ciclul de licență buget, anul I.

În urmă cu o lună, universitatea clujeană a mai cumpărat pentru studenții săi alte 100 de laptopuri, dar și peste 2.300 de tablete cu acces la internet.

Toate aceste acțiuni vizează îmbunătățirea conținutului digital al infrastructurii TIC a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în contextul pandemiei actuale, prin achiziția de device-uri cu acces la internet pentru studenții universității, precum și prin achiziția de echipamente necesare desfășurării activității didactice, pentru dotarea sălilor de curs și seminar.

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, domeniul educației a fost nevoit să adopte schimbări radicale care vizează atât interacțiunea cadru didactic – student, precum și necesitatea reorganizării infrastructurii existente și utilizarea tehnologiei pentru transmiterea și recepția informațiilor, a aplicațiilor de comunicare și colaborare de pe terminalele mobile conectate la internet.

Pentru a răspunde rigorilor și nevoilor specifice procesului educațional, UTCN a considerat oportună facilitarea accesului la resurse și servicii digitale, prin utilizarea tehnologiei informației și a comunicațiilor”, se arată într-un comunicat al UTCN Cluj.

Universitatea Tehnică din Cluj a început școala cu toți studenții prezenți fizic în bănci, însă după două săptămâni a decis să suspende desfășurarea cursurilor și să treacă la învățământul online. În prezent, toate celelalte activități didactice (seminarii, activități practice etc) se desfășoară cu prezența fizică a studenților și a cadrelor didactice.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu