Ioan Oleleu a demisionat din funcție

Ioan Oleleu şi-a dat demisia din funcţia vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj / Foto: Dan Bodea

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu, a demisionat astăzi, 7 mai 2015, din funcție. Potrivit unui comunicat al instituției, demisia a fost înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Cluj.

Citiți și: George Jiglău, politolog, lector la Facultatea de Știinte Politice: „Consiliul Judeţean Cluj se află în afara legii”

Potrivit prevederilor legale în vigoare şi a reglementărilor interne ale instituţiei, documentul a fost înaintat vicepreşedintelui cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Vakar Istvan, urmând a fi parcurse etapele prevăzute de Legea administraţiei publice locale şi de Statutul aleşilor locali.

Ioan Oleleu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al forului administrativ judeţean în şedinţa din data de 25 iunie 2012, prin hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 144/2012, ca urmare a organizării alegerilor locale din 10 iunie 2012.

Ioan Oleleu nu a putut fi contactat pentru a comenta situația.

„Nu sunt bucuros că s-a ajuns la această decizie şi vreau să fiu extrem de explicit, nu este o fugă de responsabilitate, însă dl. Ioan Oleleu era exact ca în povestea populară care spune că unul este cu sapa şi cinci cu mapa. Dl. Oleleu era cel cu sapa, cel care care muncea şi se implica în toate proiectele judeţului însă tot el era cel criticat în orice situaţie. Această demisie se datorează şi populismului, demagogiei liberalilor din cadrul Consiliului Județean Cluj. Aceştia au pus sub semnul întrebării realizarea unor proiecte asumate de către Horea Uioreanu şi PNL încă din anul 2012, din perioada guvernării locale a Uniunii Social-Liberale, prin reducerea finanţării pentru extinderea Parcurilor Industriale TETAROM, blocarea redeschiderii Spitalului din Mociu şi diminuările drastice în cazul finanţării Centrului de colectare a  produselor agricole,   a  fructelor şi  legumelor din Câmpia Turzii sau Unităţii de abatorizare, tranşare şi livrare a cărnii  din Iclod. Sunt câteva exemple despre cum înţeleg astăzi liberalii să tranzacţioneze politic destinele clujenilor!” a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu