Un membru CNA cere boicotarea TVR: „Nu mai plătiți taxa TV!”

Valentin Jucan, membru CNA

Cu toate conturile blocate și la un pas de a nu-și mai putea plăti angajații, televiziunea publică mai primește o lovitură și din partea lui Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Acesta a cerut public demisia membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al Televiziunii Publice şi boicotarea plăţii taxei tv în contextul în care TVR se pregătește să înființeze mai multe posturi de conducere.

Într-o conferință de presă organizată chiar în fața sediului televiziunii publice din Cluj-Napoca, Valentin Jucan a solicitat demisia Consiliului de Administrație în cazul în care cele 84 de posturi de conducere cerute vor fi înființate

„Doresc să solicit public ca astăzi, în şedinţa Consiliului de Administraţie, în situaţia în care, cu conturile blocate, se doreşte în continuare înfiinţarea celor 84 de posturi de conducere, fără consultarea studiourilor teritoriale, fără consultarea internă, fără un plan de impact bugetar, deci dacă se doreşte în continuare înfiinţarea acestor posturi, eu le solicit public membrilor CA demisia. Apelul pe care îl fac acum este către români şi este cel mai important: le solicit românilor să nu mai plătească taxa tv”, a cerut Valentin Jucan.

Acesta și motivat îndemnul prin faptul că banii proveniți din această taxă nu sunt folosiți pentru a îmbunătății conținutul editorial al postului public de televiziune

„Această taxă să fie plătit numai într-un context transparent, numai în situaţii corecte de distribuire a bugetului, fără posibilitatea guvernului de a interveni politic şi fără alte pârghii de a da tunuri din bani publici. În aceste condiţii, în care aceste lucruri nu se întâmplă, le solicit, în calitate oficială, românilor, să nu mai plătească taxa tv până în momentul în care nu există un plan clar de redresare a postului public de televiziune. Această taxă tv, acum, nu este folosită pentru conţinutul editorial, nu se întoarce în folosul românilor, ea este folosită pentru achiziţionarea de autoturisme personale, în sensul că nu deservesc tehnicul televiziunii’, a mai precizat Valentin Jucan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu