Un clujean „pe aripile vântului”: Sveat vrea să zboare pe un avion

Sveatoslav Vizitiu

Text: Maria Man

Un clujean curajos, Sveatoslav Vizitiu, își dorește să facă prima plimbare din viaţa lui pe aripile unui avion. Acesta a făcut primul pas în acest sens: s-a înscris la „Pitch your First”, o iniţiativă menită să încurajeze oameni din 10 ţări să facă lucruri extraordinare pentru prima oară în viaţă. Clujeanul a ajuns în finala competiției, adunând până în acest moment cele mai multe voturi.

„Mi-am dorit să fac acest lucru mai demult, iar această competiţie este o oportunitate să îmi realizez visul. Am sărit cu paraşuta şi am zis că vreau să încerc şi asta. Îmi e frică, normal, dar mi-a fost frică şi cu paraşuta la început. Dar după ce ai depăşit frica, senzaţia e extraordinară. A trebuit să spun cum m-ar putea ajuta Vodafone, oraganizatorul, în acestă situaţie. Eu îmi doresc ca atunci când stau acolo legat de aripile avionului să vorbesc cu soţia mea, Siuzana, la telefon. Va fi o provocare şi pentru organizatori, pentru că nu ştiu dacă voi avea semnal la o înălţime de peste 3000 de metri”, a declarat Sveatoslav Vizitiu.

Sveat, cum îi spun prietenii, va zbura cu o viteză de 270 km/h, dar îşi asumă toate riscurile. Este un mare amator al sporturilor extreme, practicând până în acest moment scuba diving, bungee jumping. De asemenea, a sărit atât cu paraşuta, cât şi cu parapanta.
„Un om normal nu ar face aşa ceva. Nu mă antrenez. Mă duc cu motorul mâine, dacă asta poate însemna antrenament… ” a glumit Sveat. Astfel de plimbări, pe aripile avionului, se pot realiza doar într-un singur loc din Europa, în Anglia şi costă aproximativ 3000 de euro.

Cel mai de temut concurent al său, ca număr de voturi, Claudiu Ionescu, dorește să inaugureze o cafeanea mobilă. Dar nici visele celorlalți participanți nu trebuie ignorate: Sergiu Deaconescu se simte pregătit să facă prima cursă moto, Alina Matei dorește să plutească, la propriu, în timpul primului zbor acrobatic, Alexandru Luta visează să realizeze primul său album 3D, iar Sorin Medrihan vrea să zboare cu parapanta. Cea mai puțin apreciată inițiativă a fost cea a lui Vlad Mariasiu, care vrea să organizeze o prima petrecere de socializare și care a primit până în acest moment doar 1% din voturi. Cei care doresc să susțină una dintre acestei idei pot vota pe site-ul www.firsts.com până pe 30 septembrie.

Cele 10 ţări în care Vodafone Group desfăşoară concursul, în perioada mai-octombrie 2014, sunt: România, Italia, Egipt, Ungaria, Marea Britanie, Spania, Africa de Sud, Qatar, Olanda şi Germania. Cei 10 câştigători vor fi anunţaţi în data de 3 octombrie 2014. Premiul va consta în susţinerea materială pentru realizarea proiectului câştigător, precum şi în producerea unui film documentar.

La nivel internaţional, Vodafone Firsts i-a avut în prim plan pe Mary Kom, campioană olimpică la box, originară din India, surfer-ul britanic Tom Lowe, muzicianul sud-african Spoek Mathambo sau bunicile originare din Olanda – An şi Ria – care au zburat pentru prima oară cu avionul. Programul a fost lansat, în premieră, în noaptea de Anul Nou, când miile de oameni care s-au aflat pe străzile Londrei au putut experimenta primul foc de artificii multi-senzorial din lume.

Distribuie:

Postaţi un comentariu