O altfel de comunicare interetnică: podcast video cu unguri, despre unguri, în română

Podcastul, realizat într-o șură veche din apropierea Clujului își propune să prezinte oameni, de etnie maghiară, în limba română. Este realizat de Szabolcs Szilágyi, jurnalist la linia maghiară a Societății Române de Radiodifuziune (SRR) din Cluj-Napoca, Kolozsvári Rádió.

„Unguri despre unguri” nu este despre politică, invitații nu sunt din sfera politicului. Autorul prezintă în primul rând oameni care au ales să nu plece din România și să-și realizeze planurile aici.

Ba mai mult, unii promovează România turistică, aducând curioși din toată lumea să vadă frumusețile locurilor noastre și realizează poduri de cunoaștere și comunicare între diversele etnii și comunități din Estul Europei. În primul episod este prezentat un întreprinzător ungur care realizează excursii pe bicicletă în Transilvania dar și în zone turistice din Ungaria, Austria, Cehia. Schimburile culturale, cunoașterea și împrietenirea „de pe bicicletă” fiind o modalitate inedită de relaxare și recuperare a unei istorii comune.

Producția video poate fi accesată de pe pagina de Facebook „Unguri despre unguri”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu