UDMR are în vedere alianță cu PNL pentru a păstra postul de viceprimar

eepurl.com

UDMR Cluj ia în calcul o alianță post-electorală cu filiala clujeană a Partidului Național Liberal pentru a realiza majorități în Consiliul Local al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, la Consiliul Județean Cluj dar și în mai multe comune din județ, UDMR urmărind astfel păstrarea postului de viceprimar la Cluj-Napoca.

UDMR Cluj are în vedere realizarea unei alianțe post-electorale cu PNL Cluj, spune președintele filialei clujene a uniunii, Csoma Botond. Miza este păstrarea funcției de viceprimar, care ar urma să fie ocupată pentru un al doilea mandat de Anna Horvath.

„Am discutat cu conducerea, însă de la nivel național nu s-a dat o anumită directivă generală. Fiecare filială decide în funcție de contextul local. La Cluj-Napoca avem discuții, dar cel mai probabil se va contura o alianță cu PNL. Nu există o decizie oficială, dar avem în vedere continuarea colaborării cu PNL, deoarece pentru noi și pentru comunitatea noastră funcția de viceprimar este foarte importantă. Avem această funcție de aproape 16 ani și nu putem renunța la ea. Am vorbit cu domnul Buda și vineri vom stabili. Alianța va fi valabilă și pentru Consiliul Județean dar și pentru unele comune din județ cum este cazul comunei Aghireș, în care putem realiza o majoritate alături de liberali”, a declarat președintele UDMR Cluj, Csoma Botond.

La Consiliul Local Cluj-Napoca, Partidul Național Liberal a obținut 17 mandate de consilieri, în timp ce Alianța Electorală PSD+ALDE și UDMR vor avea câte cinci reprezentanți în Consiliu. În ceea ce privește Consiliul Județean Cluj, pentru mandatul 2016-2020, PNL a obţinut 18 mandate, PSD 12 şi UDMR 7 mandate.

Postaţi un comentariu