UBB susține tinerii anteprenori prin intermediul unui program îndrăzneț

Foto: Dan Bodea

Universitatea Babes-Bolyai și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca participă la proiectul inițiat de Asociația Spherik, Spherik Accelerator – program de accelerare pentru startup-uri adresat echipelor de antreprenori aflate în etapa de concepere a unei idei de business.

Spherik Accelerator este un program cu o metodologie proprie, dedicat startup-urilor din România. Dezvoltat în Cluj-Napoca, programul cuprinde sesiuni de mentorat susținute de antreprenori cu experiență internațională.
Prima ediţie Spherik Accelerator debutează cu EMPRETEC – workshop intensiv creat de Naţiunile Unite pentru a susține inițiativa locală. Pe parcursul celor zece zile în EMPRETEC vor fi testate și validate competențele antreprenoriale ale participanților acceptați în program.

Spherik Accelerator continuă cu patru luni în care profesioniști reputați vor ajuta echipele să-şi dezvolte propriile startup-uri. Subiectele abordate vizează aspecte legate de Product Management, Product Lyfecycle, Business Model Canvas sau Pitching. În plus, startup-urile beneficiază de suport pentru a se constitui juridic. Echipele selectate în program vor primi spații individuale la Liberty Technology Park, într-un mediu care favorizează comunicarea și interacțiunea startup-urilor cu business-uri deja consacrate.
Înscrierile în program încep în 1 octombrie 2014, prima ediție Spherik Accelerator urmând să înceapă în luna noiembrie.

Despre Asociaţia Spherik

Asociaţia Spherik își propune să consolideze noua industrie a startup-urilor din România, prin activități care susțin inițiativa locală și dezvoltarea de proiecte tehnologice inovatoare.

Spherik Accelerator este un program antreprenorial intensiv, care sprijină startup-urile din tehnologie să lanseze business-uri sustenabile. Prima ediție a programului de accelerare se va desfașura în perioada noiembrie 2014–martie 2015 în Cluj-Napoca.

Programul Spherik Student se adresează studenților clujeni înscriși în competiții internaţionale. Echipa Smilestone, care a participat în prima ediție a programului Spherik Student, a reprezentat România la finala Microsoft Imagine Cup din Seattle, SUA.

În 2014 Spherik a coordonat prima ediție Innovation Labs in Cluj — cinci dintre echipe fiind selectate să-și prezinte ideile la finala Demo Day de la București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu