UBB nu a trimis nicio solicitare celorlalte universități clujene în vederea cazării propriilor studenți pe perioada verii. Nu există nicio negociere, deocamdată

Foto: Dan Bodea

Transilvania Reporter a documentat scandalul referitor la închiderea pe timp de vară a căminelor care aparțin Universității „Babeș-Bolyai” și a aflat că deși, toate căminele vor fi închise în vederea efectuării unor lucrări complexe de reparaţii, curăţenie generală, deratizări, dezinsecţii, se caută soluții pentru a asigura cazarea studenţilor doctoranzi, a celor care îşi desfăşoară stagiile de practică obligatorie, a celor care sunt membri în echipe de cercetare sau de organizare a unor manifestări naţionale şi internaţionale, dar şi a celor care sunt implicaţi în programe de internship. Nu și a celor care doresc să rămână în Cluj pentru a lucra.

Nu am aflat nimic concret despre aceste soluții, așa că ne-am oprit la declarațiile reprezentaților Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) care ne-au spus ieri, 28 mai 2015 că au cerut ajutorul altor universități clujene: „Am apelat în schimb la alte universități clujene, care să ne ajute să ne cazăm studenții. Suntem în negocieri cu acestea. Deocamdată nu avem niciun rezultat”, a spus Oana Onicaș, președintele OSUBB.

Am sunat astfel la universitățile clujene de stat pentru a vedea dacă au primit vreo solicitare în acest sens, din partea UBB-ului sau din partea unei organizații studențești. Surpriză: nimeni nu a primit nimic și mai mult, nicio universitate nu știa detalii despre această problemă. Și pentru că nu vă cerem să ne credeți pe cuvânt, să le luăm pe rând.

Citiți și: Update. Studenții sunt hotărâți. „Vom campa în Hașdeu, vom ieși în stradă! Suntem dispuși să facem orice dacă nu se rezolvă problema căminelor pe perioada verii!”

„Am discutat cu Prorectorul de Resort care mi-a comunicat că nu există nicio cerere scrisă, nicio adresă prin care Universitatea „Babeș-Bolyai” sau reprezentanții unei organizații cer alocarea unui număr de locuri în cămin pe perioada verii. Probabil că aceste lucruri s-au discutat la nivel de organizații studențești, dar la noi nu a ajuns nimic. Pe perioada verii, Universitatea Tehnică asigură locuri în cămin studenților care își exprimă în scris această dorință. Nu vor rămâne deschise toate căminele, ci câte se justifică în urma cererilor depuse de studenți”, a declarat Mirela Boțan, purtătorul de cuvânt al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

„Nu am primit nicio solicitare de nicăieri până în momentul de față, dar cu siguranță vor avea prioritate studenții noștri. Deocamdată nu am primit nimic, deci nu are cum să existe nicio negociere în acest sens”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Simona Iclozan, purtătorul de cuvânt al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca. Detalii privind cazarea studenților de la UMF, găsiți aici. 

Purtătorul de cuvânt al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, Doru Sabău, a menționat, pentru Transilvania Reporter că nici USAMV-ul nu a prmit nicio solicitare în aces sens: „Nu am primit nicio solicitare până acum. Și dacă vor veni solicitări, nu cred că le vom putea onora. Și noi vom avea reparații în această vacanță. Vom asigura locurile necesare pentru studenții noștri, în primul rând, apoi vom vedea dacă mai aveam loc și pentru alții. Depinde câți studenți sunt. În momentul de față nu există nicio negociere. Poate a fost vorba de universitățile din alt județ”, a glumit acesta.

Nici Universitatea de Arte și Design nu a primit nicio solicitare în vederea alocării unui număr de locuri în cămin pe perioada vacanței de vară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu