UBB dă startul pregătirilor pentru admiterea la facultate în anul universitar 2015-2016

Foto: Dan Bodea

Pentru a veni în sprijinul elevilor de liceu, potenţiali candidaţi la concursul de admitere, o parte dintre facultăţile UBB oferă o serie de consultaţii gratuite, la următoarele discipline: matematică, informatică, istorie, teatru şi televiziune. Cursurile pregătitoare se adresează, în principal, elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii la una dintre cele 21 de facultăţi din cadrul UBB. Acest tip de cursuri gratuite.

Facultatea de Matematică și Informatică organizează în perioada noiembrie 2014 – martie 2015 consultaţii gratuite pentru elevii de liceu, în vederea pregătirii pentru concursul Mate-Info UBB şi concursul de admitere 2015. Programul detaliat şi tematicile abordate se găsesc aici.

Linia maghiară de Filosofie, din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie, organizează concursuri de eseuri atât în țară, cât și în Ungaria, adresate elevilor de liceu. Perioada de desfășurare a acestor concursuri de eseuri este cuprinsă între lunile decembrie 2014 și mai 2015. Lucrările elevilor pot fi trimise până la sfârșitul lunii aprilie 2015, iar acestea vor fi evaluate de către o comisie formată din cadre didactice ale departamentului. Mai multe informații legate de condițiile și regulamentele concursului, găsiți  aici sau aici.

De asemenea, Facultatea de Teatru și Televiziune va organiza cursuri de pregătire pentru examenul de admitere. Întâlnirile cu posibilii candidați vor avea loc, în funcție de specializare, o dată pe săptămână sau la două săptămâni, chiar și o dată pe lună. Pentru mai multe detalii legate de perioada de pregătire pentru fiecare specializare, găsiți aici .

Distribuie:

Postaţi un comentariu